Peru Covid-19 dēļ vismaz vienu vecāku zaudējuši gandrīz 100 000 bērnu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 testēšana Peru.
Covid-19 testēšana Peru. Foto: X07434/SCANPIX

Peru ir augstākie Covid-19 mirstības rādītāji pasaulē, un pandēmijas laikā gandrīz 100 000 bērnu ir zaudējuši vismaz vienu no vecākiem vai primāro aprūpētāju, ceturtdien paziņoja valdība.

"Diemžēl mūsu valstī ir gandrīz 98 000 bērnu, kuri pandēmijā zaudējuši tēvu, māti vai aizbildni," atsaucoties uz medicīnas žurnālā "The Lancet" publicētiem datiem, pavēstīja Peru sieviešu un mazaizsargāto iedzīvotāju lietu ministre Anahi Duranda.

Peru ir pasaulē augstākais ar Covid-19 mirušo rādītājs, rēķinot uz iedzīvotāju skaitu. Ziņu aģentūras AFP aprēķini liecina, ka vīrusa izraisītās slimības dēļ miruši vairāk nekā 6000 Peru iedzīvotāji, rēķinot uz miljonu cilvēku.

Valdība pašlaik vairāk nekā 18 000 ģimenēm izmaksā pabalstu 200 Peru jauno zolu (45 eiro) apmērā katru otro mēnesi, bet Duranda cer paplašināt pabalsta izmaksu, lai sniegtu iedzīvotājiem psiholoģisku un izglītības atbalstu.

Ministre cer, ka pabalstu varēs saņemt vairāk bekā 83 000 bērnu un pusaudžu, tomēr pašreizējā sistēmā daudzām ģimenēm trūkst nepieciešamo dokumentu palīdzības saņemšanai.

"Daudzas ģimenes vēršas pie mums un vēlas saņemt pensiju, bet tām nav sertifikāta, kas apliecinātu Covid-19 izraisītu nāvi - pirmajā un otrajā saslimstības vilnī cilvēki mira mājās, viņiem nav iespējams saņemt tādu sertifikātu," paskaidroja ministre.

33 miljonu cilvēku apdzīvotajā Dienvidamerikas valstī plosās trešais Covid-19 saslimstības vilnis, un tajā reģistrēti vairāk nekā divi miljoni saslimšanas gadījumu.

Nepilnu divu gadu laikā kopš pandēmijas sākuma miruši vairāk nekā 202 900 Peru iedzīvotāju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu