CAA: Kazahstānas gaisa telpas izmantošana civilās aviācijas lidojumiem nav droša (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidosta "Rīga". Ilustratīvs attēls.
Lidosta "Rīga". Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere / LETA

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) neiesaka aviokompānijām veikt lidojumus uz Kazahstānas lidostām, kā arī izvērtēt Kazahstānas gaisa telpas izmantošanas iespējas pārlidošanas maršrutos uz citām galamērķa lidostām.

CAA secinājusi, ka Kazahstānas teritorijā notiekošie nemieri ar šaujamieroču izmantošanu un konfrontācijas pastiprināšanos rada augstu drošības apdraudējumu civilās aviācijas gaisa kuģiem, kuri veic lidojumus uz Kazahstānas lidostām. Vienlaikus, ņemot vērā Kazahstānas teritorijas lielumu, pārlidojot Kazahstānu var rasties problēmas ar rezerves lidlauka izvēli.

Aģentūra, balstoties uz risku novērtējumu, ieteikusi aviokompānijām neveikt lidojumus uz Kazahstānas lidostām un izvērtēt Kazahstānas gaisa telpas izmantošanas iespējas pārlidošanas maršrutos uz citām galamērķa lidostām.

Aviokompānijas var veikt Latvijas valstspiederīgo repatriācijas un evakuācijas reisus iepriekš veicot drošības riska novērtēšanu lidojumam uz izvēlēto lidostu un lidojuma saskaņošanu ar Civilās aviācijas aģentūru.

CAA turpinās veikt pastāvīgu drošības riska novērtējumu par Kazahstānas gaisa telpas izmantošanu.

Kā ziņots, Kazahstānu pārņēmusi plaša protestu kustība, notikušas sadursmes protestētāju un drošības struktūru starpā, tūkstošiem cilvēku aizturēti. Protesti pret sašķidrinātās gāzes cenu straujo kāpumu sākās svētdien Žanaezenā, valsts dienvidrietumos.

Protesti nākamās dienās pārņēma visu Kazahstānu, un līdztekus ekonomiskajām prasībām sāka parādīties arī politiskās prasības. Protestētāji cita starpā pieprasīja eksprezidenta Nursultana Nazarbajeva un viņa klana pilnīgu aiziešanu no valsts vadības.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu