VIDEO ⟩ "Nokārtojas kāpņu telpā un žāvē drēbes." Daudzdzīvokļu nama iemītnieki neapmierināti ar kāpņu telpā mītošo bezpajumtnieku (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: alexkich/Shutterstock

Kāda Rīgas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji jau gandrīz divus mēnešus sadzīvo ar vīrieti, kurš apmeties kāpņu telpā. Nama iemītnieki sūdzas par nekārtību, agresīvu izturēšanos, draudiem un pat nokārtošanos, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Rušonu ielas mājas iedzīvotājs Jurijs pamanījis, ka svešais vīrietis kāpņu telpā uztaisījis sev guļvietu, kā arī uz radioatoriem žāvē savas drēbes.

"Es vīrietim lūdzu, lai dodas prom no mūsu mājas, taču viņš neklausās.

Pirms Ziemassvētkiem viņš kāpņu telpā uztaisīja sev tualeti, viss smirdēja vairākas dienas! Ļoti briesmīga situācija, mēs dzīvojam ar atvērtiem logiem," atklāj Jurijs.

Kāds kaimiņš vīrietim pateicis durvju kodu, tāpēc tieši šajā kāpņu telpā nelūgtais ciemiņš izlēmis apmesties. Vairākas reizes ir saukta pašvaldības policija, taču vīrietis tāpat atgriezies.

Iedzīvotāji stāsta, ka vīrietis uzrodas nakts stundās, taču agri no rīta dodas savās gaitās, tāpēc neizdodas viņu sastapt.

"Esmu viņam stāstījis, ka var doties uz sociālo dienestu un meklēt tur palīdzību, viņš to saprot, tomēr atsakās. Turklāt bija alkohola reibumā," piebilst iemītnieks Bogdans.

Arī pārējie iedzīvotāji ir neapmierināti ar iemītnieka klātbūtni, sievietēm un bērniem pat esot bail doties viņam garām. Silva skaidro, ka vīrieša iepriekšējais miteklis atrodas turpat netālu, taču radi viņu no izlika no mājām.

Visvairāk Juriju neapmierina antisanitārie apstākļi, viņaprāt, mājas apsaimniekotājam vajadzētu nodrošināt regulāru tīrību.

"Tīrīšanu saskaņā ar visiem normatīviem veicām.

Ņemot vērā to, ka viņš tur dzīvoja, viņš arī nokārtoja visas savas dabiskās vajadzības, izsmērēja pa sienām. Svaigus visus izkārnījumus nav iespējams novākt, ir jāpaiet brīdim, kamēr tie sakalst.

Sētnieks to visu fizioloģisku apsvērumu dēļ nevar savākt," notikušo komentē SIA "Īpašnieku sabiedrība" pārstāve Vita Salmane.

Mājas apsaimniekotājs atzīst, ka kodu vajadzētu nomainīt kaimiņam, kurš to paziņojis bezpajumtniekam. Tā kā vīrietis to nedarījis, kodu nomainīja apsaimniekotājs.

Pašvaldības policija pēdējo divu mēnešu laikā konkrētajā adresē ir viesojusies deviņas reizes, sešām no tām izdevies arī sastap bezpajumtnieku.

"Piedāvājām viņu nogādāt uz patversmi, taču no šīs palīdzības vīrietis atteicās un labprātīgi devās prom. Tikai divos gadījumos policistiem pārrunu laikā izdevās viņu pierunāt doties uz nakts patversmi.

Papildu jāatzīmē Rīgas sabiedriskās kārtības noteikti nosaka, ka publiskās vietās ir aizliegts gan gulēt, gan mitināties. Par šādu pārkāpumu policisti var pievienot gan brīdinājumu, gan naudas sodu līdz 20 eiro," stāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Greidāne.

Kārtībsargi aicina vienmēr ziņot, ja kāpņu telpā kāds izlēmis iekārtot sev mitekli.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu