Mūžībā devies leģendārais Holivudas aktieris Sidnijs Puatjē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktieris Sidnijs Puatjē.
Aktieris Sidnijs Puatjē. Foto: Reuters/ScanPix

94 gadu vecumā mūžībā devies izcilais aktieris Sidnijs Puatjē, kurš Holivudas vēsturē ir pirmais melnādainais aktieris, kam piešķirta ASV Kinoakadēmijas balva "Oskars", piektdien, 7. janvārī, ziņo raidsabiedrība BBC.

Puatjē ir dzimis 1927. gadā Bahamu salās septiņu bērnu ģimenē. Kad viņam bija 16 gadu, Puatjē pārcēlās uz Ņujorku, lai mācītos aktiermeistarību, paralēli veicot gadījuma darbus. Par skatuves un kino zvaigzni aktieris kļuva 20. gadsimta 50. un 60. gados

Puatjē cīnījās pret rasu diskrimināciju, kas tajā laikā valdīja ASV, un 1958. gadā par lomu filmā "The Defiant Ones" ieguva pirmo "Oskara" nomināciju - vēsturisku sasniegumu melnādainajam vīrietim tajā laikā. 1963. gadā Puatjē ieguva "Oskaru" kā labākais aktieris filmā "Lilies of the Field".

Bahamu salu premjerministrs Filips Deiviss sociālo tīklu vietnes "Facebook" tiešraidē veltīja piemiņas vārdus aktierim: "Visas Bahamu salas skumst - viņa spēks, spēja iestāties par sevi un veids, kā viņš plānoja savu dzīvi.

Zēns, kurš pārcēlās no tomātu formas, lai kļūtu par viesmīli ASV. Jauns vīrietis, kurš ne tikai pats iemācījās lasīt un rakstīt, bet padarīja vārdu un jūtu izteikšanu par galveno savā karjerā."

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicēju kopbildi un godināja aktieri, atzīstot tā "vienreizējo talantu" un spēju "iemiesot grāciju un cieņu". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu