VIDEO ⟩ Mistiska avārija - auto īpašnieks apgalvo, ka spēkratu vadījis kolēģis, kurš aizbēdzis no notikuma vietas (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "4. studijas" sižeta

Sadursmes uz Latvijas ceļiem ir regulāra parādība. Retāk gadās tādas situācijas, kad viens no avārijā iesaistīto auto vadītājiem aizbēg un policijai nākas sodīt faktisko automašīnas īpašnieku, kurš avārijas brīdī savam spēkratam pat tuvumā nav bijis. Tieši šādā situācijā nonākusi LTV raidījuma "4. studija" skatītāja Ilze, kura uzskata, ka administratīvais sods viņai piespriests nepamatoti.

Avārijā iesaistītais un pamatīgi cietušais spēkrats jau ir pievienojies citiem lūžņiem auto kapsētā, tomēr kaislība ap incidentu joprojām nerimst.

Kā norāda Ilzes dzīvesbiedrs Raivis, kurš negadījumā atradās cietušajā automašīnā, spēkrats tik tiešām bijis reģistrēts uz Ilzes vārda, taču pie stūres sēdējis kāds Juris, kurš viņam palīdzējis ar darbiem saimniecībā.

Kad notikusi avārija, Juris aiz pārbīļa esot pārlēcis uz mašīnas aizmugurējo sēdekli. Raivis "4. studijai" stāsta, ka tad, kad notikuma vietā ieradusies policija un sākusies cietušo un klātesošo pratināšana, viņš atteicies sniegt liecības, jo bijis alkohola reibumā, savukārt Juris, kurš vēl kādu laiku pasēdēja avarējušajā "Peugeot" automašīnā, no notikuma vietas jau bija aizbēdzis.

"Automašīnā "Peugeot" nebija nevienas personas un viņš bija ārpusē. Šis vīrietis, kurš bija alkohola reibumā, un tas tika arī pārbaudīts, noliedza, ka būtu sēdējis pie stūres. Pārējo iesaistīto transportlīdzekļu vadītāji gan norādīja, ka tieši viņš bija iespējamais "Peugeot" vadītājs. Tomēr vīrietis norādīja uz kādu citu personu, taču citas personas notikuma vietā nebija," stāsta Inga Millere, VP Rīgas reģiona pārvaldes Satiksmes administratīvo pārkāpumu izskatīšanas biroja priekšniece.

Jautāta, vai viņas dzīvesbiedrs nevarētu būt sēdējis pie auto stūres avārijas brīdī, Ilze apgalvo, ka pati redzējusi, kā automašīnā vadītāja pusē iekāpj Juris. Kāds ir viņa uzvārds vai personas kods, gan neesot zināms.

To nezina arī Raivis, kurš Juri uzaicinājis palīdzēt saimniecībā pēc satikšanas Ogres centra rajonā, kur pazudušais šoferis regulāri prasījis "cigaretes un kādas kapeiciņas".

No policijas viedokļa Jura meklēšana būtu pielīdzināma adatas meklēšanai siena kaudzē, jo Latvijā vīriešu ar šādu vārdu ir apmēram 18 000. Tāpēc pretēji Ilzes interesēm un uzskatam, ka tagad policijai ir pienākums meklēt pazudušo avārijas izraisītāju, šajā gadījumā sāk darboties cits likums.

"Nav zināms, vai tāds Juris vispār eksistē, un to nemaz nav iespējams pārbaudīt. Tāpēc pret transportlīdzekļa īpašnieci tika sākts jauns administratīvais process par ziņu nesniegšanu un attiecīgi arī piemērots sods," - tā policijas pārstāve.

Ilzei piespriestais sods par nezināšanu, kam uzticējusi auto, ir 200 eiro. Viņa nolēmusi šo sodu pārsūdzēt, taču Inga Millere norāda, ka iedzīvotāji nereti nepadomā par sekām, uzticot savu auto personai, nepārliecinoties par viņa identitāti, par to, vai tai vispār ir autovadītāja apliecība utt. Policijas pārstāve arī norāda, ka šai gadījumā Ilzei vēl paveicies, jo negadījumā cietuši tikai automašīnu dzelži. Ja būtu cietušas arī personas, auto saimniecei nāktos jau atbildēt kriminālprocesā.

Video: "4. studijas" sižets

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu