VIDEO Ventspilī no nevajadzīgām eglēm izveidota iespaidīga mēroga instalācija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jau pāris nedēļas ik dienu koncertzālē "Latvija" tehniskais personāls aplaista egļu biezokni, kas veido neparastu instalāciju vairākos stāvos. Idejas autori, mākslinieki Katrīna Neiburga un Andris Eglītis šo darbu nosaukuši "Biežņa". Instalāciju joprojām papildina ar ventspilniekiem vairs nevajadzīgām eglītēm, bet mākslas projektu šonedēļ noslēgs perkusiju koncerti, ziņo ReTV.

Vēl tikai šonedēļ Ventspils koncertzālē ir iespēja izbaudīt “Biežņai”. Koncertzāle ir pārvērtusies par meža biezokni - ar laipām, kas ved cauri skaņas, smaržas, gaismu spēles biezoknim. “Ja sākām ar to, ka kopīgi ar trīs fūrēm braucām uz mežu, meklējām, cirtām, zāģējām, krāmējām, vedām šeit. Tas prasīja četrarpus dienas, lai iekārtotu šeit uz vietas. Tad divu nedēļu laikā apmeklētāji varēja noiet pa egles ceļu, vai savu ceļu pa “Biežņu”,” stāsta Miks Magone, koncertzāles “Latvija” mākslinieciskais vadītājs.

“Šis ir kā pēc vējgāzes Ugāles mežos!’’- iespaidos dalās apmeklētāji Andris un Aija, bet Jekaterina šeit labprāt atgrieztos ar fotoaparātu. “

Tā bija sastapšanās! Tā bija liela satikšanās ar kaut ko tik īpatnēju. Un tad, kad visas emocijas bija piebremzējušās, bija nosēdušās, es sapratu, ka tā ir sastapšanās ar sevi šeit!”

Šī ir ilgi lolota iecere. Jau pirms gada māksliniekiem tapa “Biežņas’’ koncepcija, taču tad gadu mijā bija komandantstunda un koncertzāles bija slēgtas. Šogad ideja realizēta, simbolizējot egles ceļu no mazas podiņā līdz dēlim vai mūzikas instrumentam. “Viena no domām bija kontekstualizēt vai padomāt par to Ziemassvētku eglīti, pārskatīt izmantojumu tām. Ziemassvētku eglītes var turpināt vēl vienu mūžu - nodzīvot to instalācijā,” saka Andris Eglītis, instalācijas autors,

Instalācija ir kā drūzmēšanās metafora: aizvadīto svētku drūzma, egļu salidojums, beigu beigās arī intriga, jo Neiburgas un Eglīša instalāciju noslēgs koncertu sērija jau šajā nedēļas nogalē.

Perkusionistu ansamblim nebūs citu instrumentu, kā noskaņoti egles dēļi, bet skatītāji sēdēs uz laipām. Šis būs komponista Maikla Gordona pirmatskaņojums Latvijā, vēl plānoti trīs citās Latvijas vietās dažādos koncertos un festivālos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu