Uzņēmēju aptaujā paziņoti visaugstāk un viszemāk novērtētie Kariņa valdības ministri (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru kabineta klātienes sēde. Ilustratīvs attēls.
Ministru kabineta klātienes sēde. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts kanceleja

Gandrīz aptaujāto 200 uzņēmēju novērtējuši premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā Ministru kabineta darbu, vēsta "TV3 Ziņas".

Šonedēļ apritēja 1078 dienas kopš pie varas ir pašreizējais Ministru kabinets. Līdz ar to Krišjāņa Kariņa pašreizējā valdība kļuva par visilgāk strādājošo demokrātiskās Latvijas vēsturē.

Viegls šis laiks gan nav bijis. Salīdzinājumā ar 2019. gada janvāri valdības sastāvs piedzīvojis pamatīgas pārmaiņas, vienlaikus liela daļa laika pavadīta pandēmijas un dažādu ierobežojumu zīmē.

Tas atspoguļojies Kariņa valdības reitingos, un tagad – jaunā uzņēmēju aptaujā, kurā Tirdzniecības un rūpniecības kameras aicināja biedrus vērtēt Ministru kabinetu desmit ballu skalā. Vienprātības gan nav.

Aptuveni 30% uzskatīja, ka pareizā atzīme valdībai būtu starp seši un astoņi, tomēr apmēram puse – ka jāliek trijnieks vai pat vēl mazāk. Vidējais vērtējums – ap četri.

Aptaujai atsaucās 185 uzņēmēji – gan no Rīgas, gan reģioniem. Gan nelieli, gan tādi, kuri nodarbina vairāk nekā 250 cilvēku.

Augstākās atzīmes uzņēmēji izlikuši ārlietu un aizsardzības ministram – šo portfeļu turētāji arī pārējā sabiedrībā tradicionāli ir ar salīdzinoši augstākiem reitingiem. Savukārt zemākie reitingi veselības un finanšu ministram.

Kā atzīmē veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), pandēmijas divos gados Latvijas veselības ministrs mainījies tikai vienu reizi. Citur klājies daudz smagāk.

Plašāk "TV3 Ziņas" sižetā:

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu