FOTO ⟩ Nāvējošs sniegputenis Pakistānā: simtiem iesprostotu mašīnu un 22 bojāgājušie (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniegutenis Pakistānā.
Sniegutenis Pakistānā. Foto: AP/Scanpix

Pakistānas ziemeļos spēcīgs sniegputenis iesprostojis aptuveni 1000 automašīnu, kā rezultātā vismaz 22 cilvēki gājuši bojā, svētdien, 9. janvārī, ziņo raidsabiedrība BBC.

Transportlīdzekļi sniegā iesprūda, kad tūristi steidzās vērot sniegšanu kalna galā Marī pilsētā. 

Foto: Sniegputenis Pakistānā iesprostojis 1000 automašīnu

Bojāgājušo vidū ir policists, viņa sieva un seši bērni, kā arī vēl viena piecu cilvēku ģimene, ziņo vietējais neatliekamās palīdzības dienests.

Ziņots, ka no sniega izglābti 300 cilvēki.

Armijas pārstāvis piebilda, ka militārie inženieri un karavīri sākuši atbrīvot ceļus, kas ved uz Marī. 

Iekšlietu ministrs šeihs Rašids sacīja, ka krīzi izraisījis lielais cilvēku skaits, kas ceļojuši no galvaspilsētas Islamabadas uz apgabalu ziemeļos. Pēdējo dienu laikā pilsētā bija ieradušās vairāk nekā 100 000 automašīnu, un Pakistānas sociālos tīklus pārpludināja attēli, kuros redzami cilvēki, kas bauda sniegu.

Taču līdz piektdienai vietējie mediji ziņoja, ka tūristi ir iestrēguši. Sestdien spēcīgā sniega un transportlīdzekļu skaita pieauguma dēļ varas iestādes pasludināja reģionu par katastrofas zonu.

Attēlos un video sociālajos tīklos redzamas automašīnas, kas saspiestas kopā, un uz to jumtiem krājas sniega kārta.

Saskaņā ar neatliekamās palīdzības dienestu datiem bojā gājušo vidū ir desmit bērnu. Policija ziņoja, ka savās automašīnās līdz nāvei nosaluši vismaz seši cilvēki. Kā iespējamais nāves iemesls citiem cilvēkiem minēta nosmakšana pēc dūmu ieelpošanas.

Vietējie iedzīvotāji automašīnās iestrēgušajiem sagādājuši segas un pārtiku, savukārt tiem, kuri varēja nokļūt pilsētā, dota pajumte valdības un skolu ēkās.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu