Tīrumai sestā vieta PK posmā kamaniņu sportā Siguldā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma.
Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma svētdien, 9. janvārī, Siguldas trasē Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā ieguva sesto vietu, Elīna Ieva Vītola ieņēma astoto vietu, savukārt Ulla Zirne ierindojās 14. pozīcijā, Sigita Bērziņa - 19. vietā.

Posms Siguldā ir noslēdzošās kvalifikācijas sacensības, kurās tiks noskaidroti tie kamaniņu sportisti, kuri pārstāvēs Latvijas valstsvienību Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs. Pirms šīm sacensībām Vītola un Bērziņa bija apmēram līdzvērtīgās pozīcijās uz trešo kvotu, bet tagad ceļazīmi, visticamāk, nodrošinājusi ir Vītola. Pirmās divas ceļazīmes pienākas Latvijas izlases vadošajām sportistēm Tīrumai un Kendijai Aparjodei.

Uzvaru Siguldas trasē izcīnīja austriete Madeleine Egle, kura divu braucienu summā finišēja minūtē un 24,192 sekundēs. Otro vietu ieņēma vāciete Jūlija Taubica, piekāpjoties 0,18 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdza Krievijas sportiste Tatjana Ivanova, kura atpalika 0,218 sekundes.

Tīruma otrajā braucienā veiksmīgi brauca trases augšdaļā, taču, tuvojoties trases beigām, sportiste pieļāva kļūdu un iestūrēja apmalē, kā rezultātā visu pārsvaru zaudēja un divu braucienu summā Eglei piekāpās 0,408 sekundes.

Savukārt Vītola, aizvadot otro braucienu bez rupjām kļūdām, divu braucienu summā no uzvarētājas atpalika 0,529 sekundes. Zirnei neizdevās uzlabot pozīcijas otrajā braucienā, un pēc diviem braucieniem Eglei piekāpās 0,859 sekundes.

Otrajā braucienā Bērziņai izdevās uzlabot brauciena laiku par gandrīz sešām sekundes desmitdaļām, taču divu braucienu summā viņa uzvarētājai zaudēja 1,141 sekundi.

Tīruma mājas trasē pirmajā braucienā finišēja 42,301 sekundē, brauciena līderei austrietei Madeleinei Eglei piekāpjoties 0,214 sekundes, bet Vītola, kura piektdien Nāciju kausā bija ātrākā, brauca piesardzīgi un nepieļāva kļūdas, taču no labākā rezultāta atpalika 0,291 sekundi.

Tikmēr Zirnei neizdevās pietiekoši ātrs starts un trases sākumdaļa, un, veicot pietiekoši labi atlikušo trases daļu, tāpat nesanāca samazināt deficītu attiecībā pret labāko rezultātu. Pēc pirmā brauciena viņa austrietei zaudēja 0,416 sekundes.

Bērziņa kļūdījās jau trases augšdaļā un vairs nespēja atgūt zaudēto, pēc pirmā brauciena ieņemot tikai 25. pozīciju un līderei piekāpjoties 0,882 sekundes.

Otrajā vietā pēc pirmā brauciena ierindojās vāciete Jūlija Taubica, bet labāko trijnieku noslēdza Krievijas sportiste Tatjana Ivanova.

Latvijas vadošā kamaniņu braucēja Kendija Aparjode pēdas traumas dēļ vēl nestartēja, bet nākamajā nedēļā, iespējams, atgriezīsies sacensību apritē.

Iepriekšējā sezonā Tīruma kopvērtējumā bija sestā, bet Vītola 22.. Ar uzvaru sezonas pēdējās sacensībās Sanktmoricā priecēja Vītola.

Sprinta kausa sacensības svētdien plkst.13.15 uzsāks vīrieši, bet vēlāk būs sacensības divnieku ekipāžām un sievietēm.

Jau ziņots, ka sestdien Siguldā vīriešu sacensībās otro uzvaru šosezon Pasaules kausa posmā izcīnīja Kristers Aparjods, astoto vietu ieņēma Riks Kristers Rozītis, desmito - Gints Bērziņš un 19. vietu - Artūrs Dārznieks. Savukārt divnieku sacensībās brāļi Šici ierindojās otrajā, bet Bots/Plūme - piektajā vietā.

Sacensībām Siguldas posmā startēt pieteikušies 166 sportisti no 27 valstīm - 54 sievietes, 52 vīrieši, kā arī 30 divvietīgās ekipāžas.

Pēc šīm sacensībām mēneša vidū, 15./16. janvārī, būs astotais Pasaules kausa posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23. janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10. februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu