Nedēļas laikā Izraēlā ceturto vakcīnas devu saņēmuši 254 000 cilvēku (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
''Moderna'' vakcīna. Ilustratīvs foto.
''Moderna'' vakcīna. Ilustratīvs foto. Foto: GUILLAUME SOUVANT / AFP

Izraēlā pirmajā nedēļā ceturto Covid-19 vakcīnas devu saņēmuši aptuveni 254 000 cilvēku, svētdien paziņojusi Veselības ministrija.

Pagaidām "Pfizer/BioNTech" vakcīnas ceturtā deva pieejama cilvēkiem, kas vecāki par 60 gadiem, medicīnas nozares darbiniekiem un cilvēkiem ar novājinātu imunitāti.

Izraēlas premjerministrs Naftali Benets uzslavēja cilvēku atsaucību un vēlmi vakcinēties ceturto reizi.

Izraēlā, līdzīgi kā citur pasaulē, izplatās koronavīrusa omikrona paveids. Svētdien valstī reģistrēti vairāk nekā 17 500 jaunu Covid-19 gadījumu.

Pieaugot saslimušo skaitam, tostarp mediķu vidū, Veselības ministrija apsver atļaut ārstiem un medmāsām turpināt strādāt arī tad, ja viņi saslimuši ar Covid-19, kamēr vien viņiem nav slimībai raksturīgo simptomu, ziņo mediji.

Izraēlas Veselības ministrijas publiskotie dati liecina, ka aptuveni 61% no Izraēlas 9,4 miljoniem iedzīvotāju pašreiz uzskatāmi par pilnībā vakcinētiem, kas nozīmēm, ka viņi saņēmuši divas vakcīnas devas un kopš otrās devas pagājuši mazāk nekā seši mēneši, vai arī viņi saņēmuši balstvakcīnu.

Aptuveni 30% izraēliešu nav saņēmuši nevienu Covid-19 vakcīnas devu un aptuveni 9% vakcinācijas sertifikāta derīguma termiņš ir beidzies.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu