Aizvadītajā gadā Ventspils novadā divās ģimenēs piedzimis astotais bērns (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Pērn Ventspils novadā divās ģimenēs piedzimis astotais bērns, informēja Ventspils novada pašvaldībā.

2021. gadā Ventspils novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 40 jaundzimušie - 20 meitenes un 20 zēni, kas ir par deviņiem bērniem mazāk nekā 2020.gadā.

Pirmo reizi par jaunajām māmiņām pērn kļuva deviņas sievietes. Otrais bērns piedzima 11 sievietēm, trešais - desmit, ceturtais - sešām, piektais un sestais - pa vienai, astotais - divām māmiņām. Laulībā dzimuši 17 mazuļi, paternitāte noteikta 20 gadījumos, bet trīs dzimšanas reģistrētas bez ziņām par tēvu.

Visvairāk jeb deviņi bērni piedzima Vārves pagastā (2020.gadā - 10), Užavā - seši (2020.gadā - trīs), Piltenē un pagastā - pieci, (2020.gadā - trīs), Popē - četri (2020.gadā - astoņi), Ancē, Puzē, Tārgalē, Ugālē - pa trīs (2020.gadā viens, trīs, seši un četri), Usmā - divi (2020.gadā - trīs), pa vienam Zirās un Zlēkās (2020.gadā trīs un četri), Jūrkalnē - jau otro gadu pēc kārtas nav piedzimis neviens bērns.

Jaundzimušajiem mazuļiem doto vārdu ziņā izteiktu līderu pērn nebija. Divas meitenes nosauktas par Dārtām. Pieciem bērniem vecāki izvēlējušies divus vārdus. Par retu meiteņu vārdu īpašniecēm kļuvušas Anabella, Bille, Greisa, Kaiva. Retākie puišu vārdi - Dominiks, Olivers, Mariuss. Zēniem joprojām populāri ir arī vārdi Jānis, Alekss, Emīls, Markuss, Matīss un Rihards, bet meitenēm - Marta, Sofija, Alise, Daniela, Līna un Beāte.

2021.gadā Ventspils novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēts 61 mirušais, tostarp 24 vīrieši, kamēr 2020.gadā bija 93 mirušie, tostarp 47 vīrieši.

Pērn noslēgtas 28 laulības, tostarp piecas baznīcā, kas, salīdzinot ar 2020.gadu, ir par četrām laulībām mazāk.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu