FOTO ⟩ "Lūdzām Dievu, lai izdzīvotu." Simtiem cilvēku izglābti no Pakistānas sniega vētrā ieputinātajām mašīnām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
No nāvējošā Pakistānas sniegputeņa izglābtie cilvēki.
No nāvējošā Pakistānas sniegputeņa izglābtie cilvēki. Foto: AFP/SCANPIX

Nāvējošais putenis Pakistānas ziemeļos piektdien, 7. janvārī, atņēmis 22 dzīvības, tomēr simtiem cilvēku glābti no apsnigušajām mašīnām, vēsta raidsabiedrība BBC. 

Kāda tūriste, kas stundām ilgi bija iesprostota savā automašīnā sniegputeņa laikā, aprakstījusi, kā "redzējusi nāvi acu priekšā", gaidot palīdzību.

Samina bija viena no tūkstošiem tūristu, kas ap plkst. 16:00 steidzās vērot snigšanu kalna galā. 

"Redzēju nāvi sev priekšā. Šķita, ka ap mūsu mašīnu uzcelti sniega kalni. Nevaru vārdos izskaidrot, kam gāju cauri. Lūdzām Dievu, lai mums palīdz, mēs nedrīkstam iet bojā sniega vētrā," dalās Samina.

Nākamās dienas rītā sieviete bija izglābta, nakti pavadot kūrortpilsētas patversmē. Tā atrodas 2300 metru augstumā virs jūras līmeņa.

Foto: Nāvējošais sniegputenis Pakistānā

Puteņa rezultātā bija nogāzušies koki, kas bloķēja ceļus no Marī pilsētas uz ziemeļiem. Attēlos un video sociālajos tīklos redzamas automašīnas, kas saspiestas kopā, un uz to jumtiem krājas sniega kārta.

Aptuveni 1000 transportlīdzekļu iestrēga, bojā gāja 22 cilvēki, starp tiem bija desmit bērni, kā arī divas piecu un astoņu cilvēku ģimenes, informēja neatliekamās palīdzības dienesti.

Varas iestādes paziņoja, ka astoņi cilvēki nosaluši līdz nāvei, savukārt citiem iespējamais iemesls ir nosmakšana pēc dūmu ieelpošanas, mēģinot uzturēt siltumu savos transportlīdzekļos.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu