Otrā pasaules kara laikā sūtīta vēstule mātei pēc 76 gadiem piegādāta seržanta atraitnei (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: vanilla_soup/Shutterstock

Otrā pasaules kara laikā karavīra rakstītā vēstule mātei pēc 76 gadiem tika piegādāta vīrieša atraitnei, vēsta portāls "Insider". 

22 gadus vecā armijas seržanta Džona Gonsalvesa 1945. gadā rakstīto vēstuli bija paredzēts nogādāt viņa mātei no Vācijas uz Voburnu Masačūsetsas štatā. 

Tikai 2020. gada beigās vēstule parādījās Amerikas Savienoto valstu pasta dienestā (USPS) Pitsburgā. 

Karavīra māte jau ir mirusi, tāpēc, USPS izsekojot tuvākos radiniekus, vēstule 2021. gadā tika nogādāta viņa atraitnei Andželīnai.

Abi satikās piecus gadus pēc vēstules izsūtīšanas. Vēstules saņemšana un lasīšana Andželīnai bija "apbrīnojama un pārsteidzoša", sieviete izteicās kanālam "Boston 25 News". 

Vēstulē Gonsalvess informēja savu māti par veselības stāvokli, rakstot, ka viņam klājas labi un viņš vēlas labāku pārtiku.

"Mīļo mammu. Šodien saņēmu vēl vienu vēstuli no tevis un priecājos dzirdēt, ka viss ir kārtībā," viņš rakstīja vēstulē no Vācijas centrālās daļas.

"Runājot par sevi, man viss ir labi. Bet pārtika ir diezgan bēdīga." 

Gonsalvess nomira 2015. gadā 92 gadu vecumā, ziņo "New York Times". Papildus vēstulei USPS pievienoja zīmīti, kurā izsaka līdzjūtību Andželīnas zaudējuma dēļ. Pāris bija precējies 61 gadu, un viņiem bija pieci kopīgi bērni.

"Mēs neesam pārliecināti, kur šī vēstule bijusi pēdējo septiņu gadu desmitu laikā, taču mūsu iestādē tā nonāca pirms sešām nedēļām. 

Ņemot vērā laiku un nozīmi jūsu ģimenes vēsturē, šīs vēstules nosūtīšana mums bija ārkārtīgi svarīga," raksta USPS.

Vēstules lasīšana Andželīnai lika justies "tā, it kā viņš būtu atgriezies pie manis," sieviete atklāja "Boston 25 News". 

"Iedomājies! Septiņdesmit seši gadi!" Andželīna teica. "Es vienkārši nespēju tam noticēt - viņa rokraksts un viss. Tas bija tik pārsteidzoši."

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu