FOTO ⟩ Smieklu piepildītā vakarā pasniedz komiķu balvu "Grābeklis"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Komiķiem par godu tika izritināts sarkanais paklājs un pirmo reizi tika pasniegta Grābekļa balva par "Gada joku" un specbalva - "Comedy Latvia gada komiķis". Par gada labāko joku skatītāju vērtējumā tika atzīts Kalvja Troskas meistardarbs par medikamentu nosaukumiem, savukārt par "Comedy Latvia" gada komiķi tika pasludināts Jānis Kreičmanis.

Gada joka autors Kalvis Troska pēc svinīgā notikuma atzina, ka ir milzīgs prieks, ka Latvijā stand-up komēdija attīstās tik strauji, un esam gatavi lielākai sabiedrības daļai parādīt, ka humors latviešiem ir augstā līmenī.

"Cilvēki, kuri pasākumu klātienē neapmeklēja, ļoti interesējas, par ko bija gada joks. Jūtu, ka cilvēkiem ir interese par to, ko mēs darām. Latiņa Latvijas stand-up komēdijā ir uzcelta, tagad tā jātur un jāceļ vēl augstāk," secina gada joka autors Kalvis Troska.

Sāncensība par "Comedy Latvia" gada komiķu balvu bija ļoti spraiga. Par to sacentās 5 Comedy Latvia pamatsastāva komiķi, un rezultātu veidoja gan publiskais skatītāju balsojums, kurā bija iespējams nobalsot ikvienam, gan komiķu iekšējais balsojums. Skatītāju balsojumā pārāks bija Rūdolfs Kugrēns, kurš ir iekarojis skatītāju smieklus ar 6 soloizrādēm un izaudzējis sev pamatīgu fanu bāzi.

Komiķu iekšējā balsojumā gan virsroku ņēma Jānis Kreičmanis, kurš aizgājušajā gadā ir piedzīvojis pamatīgu izrāvienu un šobrīd gatavojas savai pirmajai vislatvijas tūrei, par ko pelnīti arī saņemta balva. Balvu pasniedza Latvijas stand-up komēdijas lielākā zvaigzne Jānis Skutelis, kurš atzinīgi novērtēja pasākumu un stand-up scēnas attīstību Latvijā

"Grābeklī" lielu atzinību saņēma arī Kaspars Žilins, kura uzstāšanās bija tik spēcīga, ka nu viņš oficiāli kļuvis par Comedy Latvia pamatsastāva komiķi. Lielajā notikumā uzstājās 10 izcili komiķi, kuri turpinās slīpēt un pārbaudīt jokus Comedy Latvia atvērtā mikrofona vakaros, lai labākos no tiem gatavotu 2022.gada "Grābekļa" gada joka apbalvošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu