Austrijā policija stingrāk kontrolēs epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Austrijas policija.
Austrijas policija. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Austrijā policija otrdien sāks stingrāk kontrolēt epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu veikalos, ēdināšanas uzņēmumos un citās vietās.

Austrijas iekšlietu ministrs Gerhards Karners paziņoja, ka policijas operācija būs vērsta pret tiem, kas regulāri pārkāpj ierobežojumus, kuri noteikti cīņā pret Covid-19, tostarp uzņēmumiem, kas nopietni neveic pārbaudes, kā arī nevakcinētiem cilvēkiem, kuri uzturas vietās, kur pēc noteikumiem nedrīkstētu.

Austrijā cilvēkiem, kuri nav vakcinējušies pret Covid-19, kopš novembra vidus ir piemērots karantīnas režīms. Viņi drīkst pamest dzīvesvietas vienīgi konkrētu vajadzību dēļ, tostarp, lai iegādātos pārtiku un pirmās nepieciešamības preces, apmeklētu ārstu vai sportotu.

Līdz šim veikti 1,6 miljoni pārbaužu par ierobežojumu ievērošanu un konstatēti vairāk nekā 12 000 pārkāpumu, atklāja iekšlietu ministrs.

Viņš paziņoja, ka visas policijas aktivitātes, sākot no satiksmes kontroles un beidzot ar noziegumu izmeklēšanu, ietver arī epidemioloģiskās drošības pasākumu kontroli.

Austrijas policija paziņoja, ka tiks izplatīti video ar pamācībām veikaliem, kā tikt galā ar agresīviem klientiem.

Tirdzniecības asociācijas pārstāve sacīja, ka viņi priecājas, ka ierobežojumi ir novērsuši stingrāku karantīnas režīmu ieviešanu.

Viņa sacīja, ka klientu pārbaudes tiek veiktas pie kases, nevis ieejas, kas ir būtiski maziem un vidējiem uzņēmumiem.

Austrija gatavojas februārī noteikt par obligātu vakcinēšanos pret Covid-19.

Austrijā, līdzīgi kā citur pasaulē, izplatās koronavīrusa omikrona paveids. Pirmdien valstī reģistrēti gandrīz 11 000 jaunu Covid-19 gadījumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu