VIDEO ⟩ Policijai izdevies aizturēt vīrieti, kurš Pļavniekos atkailinājās bērnu klātbūtnē (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rotaļu laukums daudzdzīvokļu ēku pagalmā.
Rotaļu laukums daudzdzīvokļu ēku pagalmā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedrību satraucošas ziņas gada nogalē raidījums "Degpunktā" saņēma no Pļavnieku mikrorajona māmiņām, kuru atvases bijušas spiestas vietējā spēļu laukumā sastapties ar izvirtuļiem. Ekshibicionistu meklēšanā iesaistīti lieli spēki un policija šodien ziņo par panākumu.

Ziņas no Rīgas, Pļavinieku mikrorajona, gada nogalē saņemtas no vairākām māmiņām, kuru atvases bieži rotaļājas bērnu laukumā Andreja Saharova ielā. Tiek ziņots par aizdomīgiem vīriešiem, kas centās uzmākties bērniem, aicinot sekot tiem līdzi, lai vērotu netiklas darbības. Situācijā ātri iejaucās policija.

Kādas satrauktas pusaudzes sacīto par tik tikko piedzīvoto uzmākšanos bērnu laukuma teritorijā nācās uzklausīt Inesei.

Lai arī meitenes uz vīrieša piedāvāto atbildēja noraidoši, izvirtulis laukuma teritorijā tomēr uzkavējās un pat turpināja citu upuru meklējumus. Bērni, ziņkāres vadīti, sekoja svešiniekam un pēcāk aiz uzkaliņa tomēr ieraudzīja, ka netālu no bērnudārza patiešām atrodas puskails vīrietis ar nolaistām biksēm, kas sevi apmierina.

Notikuma vietā tika nekavējoties izsaukta policija, bet brīdī, kad likumsargi atbrauca, varmākas jau bija aizmukuši. Abi esot iekāpuši gaišas krāsas mikroautobusā un aizbraukuši. Saņemot divus līdzīga satura iesniegumus, policisti uzsāka kriminālprocesu. Pārbaudīti tuvākās apkārtnes video kameru ieraksti, uzklausīti liecinieki.

"Tika konstatēts, ka notikuma vietā atradās viens vīrietis, kurš, iespējams, gan devās uzrunāt bērnus, gan veica netiklas darbības. Proti, vīrietis pārvietojās pa teritoriju un pārģērbās savā automašīnā, lai mulsinātu bērnus," ziņo Valsts policijas pārstāve.

Likumsargi gan neatklāj, kādā veidā izdevās notvert aizdomās turamo, taču izvirtulis jau ir aiz restēm. 65 gadus vecais vīrietis, kas agrāk jau bija sodīts par līdzīgiem likumpārkāpumiem, tagad var saņemt cietumsodu uz laiku līdz septiņiem gadiem.

"Publiskajā vidē izskanēja informācija, ka iespējamās vainīgās personas transportlīdzeklī tajā pašā dienā atradies mazgadīgs bērns. Valsts policija vērš uzmanību, ka izmeklēšanā nav gūtas ziņas, ka šī informācija būtu patiesa," norāda policijā.

Ziņas par aizturēšanu šodien nevarēja neiepriecināt vecākus, kuriem šis laiks bijis satraukumu pilns, jo laukums ikdienu kalpo par vietu kurā rotaļājas viņu bērni.

"Jāārstē piespiedu kārtā. Jāārstē kā dzērājus, tā "tādus" cilvēkus arī," norāda vietējā iedzīvotāja.

Tā kā lieta vēl ir izmeklēšanas stadijā, policisti aicina iedzīvotājus sadarboties. Ja jūs vai jūsu bērni ir cietuši līdzīgos uzbrukumos, vērsieties pie likumsargiem, rakstot uz e-pastu krpp1b4n@riga.vp.gov.lv.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu