Miris Eiropas parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Sasoli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvids Sasoli.
Dāvids Sasoli. Foto: EPA/Scanpix

Otrdienas rītā slimnīcā Itālijā miris Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Dāvids Sasoli, tviterī paziņoja viņa preses pārstāvis.

"Dāvids Sasoli aizgāja 11.janvārī plkst.1.15 slimnīcā Aviāno, Itālijā, kur viņš bija hospitalizēts," pavēstīja viņa preses pārstāvis. "Bēru datums un vieta tiks paziņots tuvākajās stundās."

Pirmdien tika paziņots, ka Sasoli ievietots slimnīcā Itālijā imūnsistēmas disfunkcijas dēļ. Viņš slimnīcā atradās kopš 26.decembra.

Sasoli preses pārstāvis atklāja, ka imūnsistēmas disfunkcijas dēļ Sasoli radušās nopietnas komplikācijas, tādēļ bijis nepieciešams viņu hospitalizēt.

65 gadus vecais Sasoli septembrī smagi saslima ar pneimoniju un viņu nācās hospitalizēt. Viņš pēc tam atgriezās Itālijā, lai atveseļotos, taču process ieilga, tādēļ viņš kādu laiku nespēja pildīt savus pienākumus.

EP tiek ievēlēts uz pieciem gadiem, bet tā priekšsēdētājs tiek ievēlēts uz pusi no šā termiņa. Sasoli par EP priekšsēdētāju tika ievēlēts 2019.gadā, taču jau bija iepriekš izteicies, ka uz jaunu pilnvaru termiņu nekandidēs. Viņa pilnvaru termiņš beidzās janvārī.

Sagaidāms, ka nākamajā otrdienā EP būs pirmā balsošanas kārta par viņa pēcteci.

Bijušais žurnālists Sasoli bija EP deputāts kopš 2009.gada un pārstāvēja EP sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupu, kas ir otra lielākā parlamenta grupa pēc Eiropas Tautas partijas.

Sasoli dzimis 1956.gada 30.maijā Florencē Itālijā un trīs desmitgades bija žurnālists, sākot strādāt laikrakstos un pārejot uz televīziju, līdz vēlāk pārgāja uz politiku.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu