VIDEO Topošā māmiņa neizpratnē, kapēc Elīnas Didrihsones vīram ļauts apmeklēt ultrasonogrāfijas izmeklējumus (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pie raidījuma "Bez Tabu" pēc palīdzības vērsusies topošā māmiņa Zita (vārds mainīts), kura sašutusi par nekonsekvenci ultrasonogrāfijas izmeklējumu jautājumā. 

Topošā māmiņa Zita atklāj, ka viņai ne klīnikā Siguldā, ne Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā uz izmeklējumiem neļauj doties kopā ar vīru, taču influencere Elīna Didrihsone, kura nesen paziņoja par grūtniecību, sociālajos tīklos publicē pretējo.

Zita skaidro, ka šobrīd pret māmiņām Latvijā ir nevienlīdzīga attieksme: "Topošais tētis ļoti grib iet līdzi uz ultrasonogrāfiju, jo daudziem jau bērniņa gaidīšana nav tāds vienkāršs notikums, piektais bērns un tā. Varbūt kādam tas būs pirmais un vienīgais. Tas ir īpašs notikums dzīvē, tas ir ļoti svarīgi, tētis ļoti, ļoti gribēja nākt līdzi, bet mums tikai ļāva filmēt vai bildītes izdrukāja, iedeva līdzi tētim parādīt, tas arī viss, ko mēs esam dabūjuši."

Zita pie "Bez Tabu" vērsusies, jo vietnē "Instagram" pamanījusi influenceres Elīnas Didrihsones ierakstus, kuros vēsta, ka uz grūtniecības izmeklējumiem dodas kopā ar dzīvesbiedru.

"Zināmā influencere parāda visai Latvijai, ka viņa var iet kopā ar vīru. Man rodas jautājums, kā tad īsti ir - drīkst iet, vai nedrīkst?" vaicā Zita. 

Didrihsone saviem sekotājiem nav atklājusi informāciju, kādu klīniku apmeklē. Influencere nepiekrīt tikties arī ar raidījumu "Bez Tabu".

"Savas grūtniecības gaitas nevēlos apspriest jūsu raidījumā. Ar kuru man ir pieredze - neveidojat tos patiesus. Uzzinot par jums kā par personību, noteikti nevēlos vadīt sarunu," rakstiski paziņoja Didrihsone. 

"Bez Tabu" veica eksperimentu un zvanīja uz vairākām medicīnas iestādēm, kurās katrā atbilde bija cita - vienā topošie tēti drīkst nākt līdzi, citās - nedrīkst. 

Veselības inspekcijas Juridiskā departamenta vadītāja Laura Šāberte norāda, ka pacientiem ir jāizskaidro, kāpēc ir šādi ierobežojumi: "Ja ārstniecības iestādē šādi ierobežojumi noteikti, tad gan ārstniecības personai, gan ārstniecības iestādes pārstāvošajai personai būtu pacientam jāizskaidro, ka šādi ir ierobežojumi noteikti, un arī jāsniedz pamatojums, ko ar šiem ierobežojumiem ārstniecības iestāde vēlas panākt.

Tāds formāls uzraksts uz ārstniecības iestādes durvīm, ka šobrīd atbalsts pacientiem nav iespējams vai netiks sniegts, nebūtu pieļaujams. Atbilstoši pacientu likumam ir tiesības saņemt informāciju. Šī informācija  jāsniedz saprotamā formā."

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu