FOTO ⟩ Raimonds Pauls savu 86. jubileju atzīmē, koncertējot kopā ar tautā iemīļotiem mūziķiem (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Maestro Raimondam Paulam aprit 86 gadi. Mūziķa jubileja tiks atzīmēta ar pārsteigumiem pilnu koncertu "Dzintaru koncertzālē". 

Šovakar plkst.19 koncertā uz skatuves kāps mūziķi, ar kuriem Paulam izveidojušās muzikālas draudzības vairāku gadu garumā. Līdzās maestro pie klavierēm uzstāsies soprāns Dināra Rudāne un dziedātājs Daumants Kalniņš, kā arī vokālā grupa "Framest", ar kuru maestro īstenojis daudzas koncertprogrammas un pirmatskaņojis jaunus skaņdarbus. Dziedātājus pavadīs Latvijas Radio bigbends, kura patrons ir pats maestro.

Koncertā skanēs džezroka kompozīcija "Spēļu nakts Duntes krogā", Paula instrumentālās mūzikas skaņdarbi - "Iespaidi" un "Kalnu skices" - un dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, kā dziesmas "Cher ami" un "Sit mani Prustā", dziesmas "Lapsenes nāve", "Dod zvaigzni", "Mans bērns", balāde "Nenes zvaigznes istabā" un citas Paula kompozīcijas no dažādiem daiļrades periodiem. Tās bigbendam aranžējis latviešu džeza mūziķis Gunārs Rozenbergs un Kārlis Vanags.

2020. gadā, kad Pauls svinēja savu 84. jubileju, Maestro atklāja, ka viņam nemaz nepatīk lieli svētki. "Paldies Dievam, ka jubileja ir pagājusi. (..) Man liekas, ka tās jubilejas tagad ir par daudz un cilvēki tādējādi grib izrādīties. Man tas nav vajadzīgs," secināja viņš.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu