Skandāls Lielbritānijā: Džonsonu kritizē par svētku sarīkošanu pirmā "lokdauna" laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: Alexandros Michailidis/shutterstock.com

Lielbritānijas premjerministram Borisam Džonsonam izvirzītas jaunas apsūdzības par to, ka viņš un viņa darbinieki pārkāpuši pandēmijas mājsēdes noteikumus, 2020. gadā, kad britiem ar likumu bija aizliegts socializēties ārpus mājām, sarīkojot dārza svētkus.

Raidsabiedrība ITV publiskojusi nopludinātu e-pastu ar ielūgumu uz "sociāli distancētu dzērienu baudīšanu" 2020. gada maijā premjera Dauningstrītas birojā un rezidences dārzā.

Opozīcijas politiķi jau aicinājuši policiju veikt šīs lietas izmeklēšanu.

E-pastu vairākiem desmitiem adresātu nosūtījis premjerministra privātsekretārs Mārtins Reinoldss, mudinot ņemt līdzi savus dzērienus.

Pasākums bijis plānots 2020. gada 20. maijā - tajā pašā dienā, kad valdība preses konferencē atgādināja iedzīvotājiem, ka viņi var tikties tikai ar vienu cilvēku, kas nav viņu mājsaimniecībā.

Londonas Metropoles policija todien publicēja atgādinājumus par šiem noteikumiem.

Lielbritānijas pirmās mājsēdes laikā, kas sākās 2020.gada martā, pulcēšanās bija aizliegtas, atskaitot dažus izņēmumus, kas attiecās uz darbu un bērēm.

Džonsona konservatīvo valdība vairākkārt izpelnījusies pārmetumus, ka pārkāpusi noteikumus, ko tā uzspieda citiem.

Pēdējās apsūdzības izmeklēs vecākā ierēdne Sjū Greja. Valdība viņai uzticējusi izmeklēt agrākās apsūdzības, ka Džonsona biroja darbinieki 2020. gadā rīkojuši Ziemassvētku balles, pārkāpjot mājsēdes noteikumus.

Džonsons iepriekš apgalvojis, ka personīgi noteikumus nav pārkāpis, tomēr raidsabiedrība un citi mediji otrdien vēsta, ka premjers un viņa sieva Kerija Džonsone piedalījušies 2020.gda maija dārza svētkos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu