Kariņš: Ja politiski nevarēs vienoties par sankcijām, nebūs jēgas ieviest obligātu vakcināciju cilvēkiem virs 60 gadiem (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ja politiskā līmenī nevarēs vienoties par sankcijām, kas draudētu cilvēkiem, kas izvēlēsies neveikt vakcināciju pret Covid-19, nebūs jēgas noteikt prasību par tās obligātu veikšanu vecuma grupā virs 60 gadiem, otrdien pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš skaidroja, ka, pēc viņam pieejamās informācijas, Operatīvās vadības grupas līmenī turpinās diskusija par šo tēmu, tomēr publiski jau izskanējuši dažādi viedokļi, tai skaitā arī no politiķiem, ka ne visi atbalsta ideju, ka šāda prasība būtu ieviešama.

Premjers apelēja pie cilvēku, īpaši vecāka gada gājuma, veselā saprāta, aicinot vakcinēties. Viņš norādīja, ka visa Latvijas valstij un pārējai pasaulei pieejamā statistika ļoti skaidri norāda, ka gados vecākiem cilvēkiem, kuri nav aizsargāti ar kaut vai vienu vakcīnu, ir krietni lielāka iespējamība saslimt, nonākt slimnīcā smagā stāvoklī un nomirt, nekā tās pašas vecuma grupas cilvēkam, kurš ir vakcinēts un saņēmis balstvakcinācijas devu.

Kariņa aicinājums tiem apmēram 100 000 senioriem, kuri vēl nav vakcinēti, būtu negaidīt vairāk un iet saņemt poti, jo Covid-19 omikrona paveida vilnī ir pierādījies, ka vakcīna un balstvakcīna ir labākais veids, kā cilvēks sevi var pasargāt no smagas saslimšanas un no nāves.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu