Vīrietis Igaunijā tur vārdu: atdod auto personai, kas samaksāja viņa elektrības rēķinu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristians Luhamets
Kristians Luhamets Foto: Erakogu

Pirms dažām dienām Tartu Svētā Pāvila draudzes mācītājs Kristians Luhamets sociālajos tīklos nāca klajā ar aicinājumu: kurš samaksās viņa elektrības rēķinu, saņems pretī mācītāja automašīnu. Kristians medijiem tagad ir atzinis, ka automašīna ir pārdota, ziņo laikraksts "Postimees".

"Kad es paņēmu elektrības rēķinu, es vienkārši nopūtos un nodomāju, ka būtu ļoti laimīgs, ja varētu saņemt šādu naudu par šo 17 gadus veco "Ford", un pajautāju, vai ir kāds, kas vēlas iegādāties šo automašīnu par šādu cenu," Kristians aprakstīja savu ierakstu, kas būtībā bija "Ford Focus" reklāma.

Mācītājs atzīst, ka mašīna tagad ir pārdota, taču ne par pilnu elektrības rēķina summu, jo rēķins bija vairāk nekā 1000 eiro, bet par automašīnu viņš saņēmis 700 eiro.

Tomēr augstās elektroenerģijas cenas nav īslaicīga parādība.

Ko Luhamets plāno pārdot nākamajā mēnesī? "Nākamajā mēnesī automašīnu vairs nevarēšu pārdot, laikam mums nāksies izmantot veco granulu plīti," par iespējamām dzīvesveida izmaiņām stāsta Kristians.

Viņš atzīst, ka, pirms dažiem gadiem pārejot no granulām uz ģeotermālo apkuri, tā bija uz pusi lētāka. Taču tagad elektrība ir četras reizes dārgāka nekā toreiz.

Kristians stāsta, ka viņa māja ir liela un četriem bērniem nepārtraukti ir nepieciešams mazgāt drēbes. Viņš tomēr cer, ka ģimene joprojām spēs tikt galā ar pieaugošajām elektroenerģijas cenām.

"Protams, mēs gribētu, lai elektrība būtu lētāka, un valsts augstākās amatpersonas droši vien zina, kā tas ir iespējams, jo tas patiešām ir iespējams. Pavasaris, iespējams, atrisinās dažas no problēmām," optimistisks ir mācītājs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu