"Man patīk, ka man ir vairāk iespēju." "Ar sievietēm ir grūti." Cilvēki sociālajos tīklos atklāti runā par "šķelto" seksuālo orientāciju (17)

Foto: melitas/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Augot es vienmēr domāju, ka ar mani kaut kas nav kārtībā. Es nekad nesapratu simpātijas pret sievietēm, kā tās raksturoja citi zēni," izdevumam "VICE" atklāj 20 gadus vecais pavārs Kvins Mejs no Misisipi, ASV. Viņš ir viens no daudziem, kas vietnē "TikTok" nolēmuši runāt par savu "šķelto" seksuālo orientāciju.

Meja sacīja, ka viņu pievelk sievietes, taču ne tā kā citus puišus, kurus viņš pazīst.

"Zēni regulāri slavēja meiteņu fiziskās īpašības, un es viņiem vienkārši piekritu, jo tas bija normāli, un kļūtu aizdomīgi, ja es būtu domājis citādi. Pabeidzot vidusskolu, es drīz vien sapratu, ka seksuāli mani tomēr pievelk vīrieši, bet emocionāli - sievietes," viņš teica.

Cilvēkus, kuri sevi identificē kā heteroseksuāļus, piesaista pretējais dzimums, savukārt cilvēkus, kas identificējas kā geji vai lesbietes, piesaista tas pats dzimums. Tos, kuri identificējas kā biseksuāļi, piesaista vairāk nekā viens dzimums, un cilvēkus, kas identificējas kā panseksuāļi, piesaista cilvēki neatkarīgi no dzimuma.

Visbiežāk cilvēks, kurš jūs piesaista gan emocionāli, gan seksuāli, ir viens un tas pats, taču ne vienmēr.

Dažiem cilvēkiem, piemēram, Mejam, seksuālā un emocionālā pievilcība ir sadalīta starp dzimumiem. Un ne tikai viņam - daudzi ir izmantojuši "TikTok", lai dalītos ar šāda veida pieredzi, sīki izklāstot ar to saistītās neskaidrības, bažas, cerības un priekus. Meja videoklipam jau ir vairāk nekā 3,2 miljoni skatījumu.

@itz_not_quin_may

i’m so confused

♬ Bills, Bills, Bills - Destiny's Child

Viņa videoklips ir dažas vien sekundes garš, taču bija vajadzīgs ilgs laiks, līdz jaunietis saprata savas seksualitātes nianses un spēja formulēt savas sajūtas.

"Ar sievietēm es spēju saprasties dziļākā līmenī, un tieši tāpēc es viņās iemīlos. Ar vīriešiem ir citādāk - viņi parasti nav tik atvērti, tāpēc lielāko daļu laika pavadām darot lietas, kas ir saistītas ar prieku un baudu," sacīja Mejs.

Viņš piebilda: lai gan tagad spēj definēt savas sajūtas, viņš joprojām ir diezgan apmulsis par to un ka visas reizes nav vienādas. Viņš sacīja, ka ir daži vīrieši un sievietes, kuras viņu piesaistījušas gan seksuāli, gan emocionāli, taču pat tas varot kļūt sarežģīti.

"Man patīk, ka man ir vairāk iespēju, taču ir grūti ar sievietēm, jo ​​daudzas, ar kurām es runāju, jau zina, ka man ir bijušas attiecības ar vīriešiem, vai vienkārši domā, ka esmu gejs," sacīja Mejs.

@stephenbrenland This is too accurate 😩😆 (Instagram&YouTube: Stephen Brenland❣️)#gay #gaytiktok #bi #biboy #fyp #stephenbrenland ♬ original sound - jack diprimio

Stīvens Brenlands, 23 gadus vecs satura veidotājs no Barselonas Spānijā, ir ticies gan ar vīriešiem, gan sievietēm un teica, ka

tieši pārdomas par savu attieksmi pret katru no dzimumiem un to attieksmi pret viņu palīdzēja jaunietim aptvert, kā viņu tie patiesībā piesaista. 

"Satikties ar meiteni šķiet pareizi. Jums ir atbildības sajūta un entuziasms - tas ir kā mīlēt savu partneri un labāka draudzeni vienlaicīgi. Ceļš ir skaidrs, sabiedrība to ir skaidri parādījusi. Kad es agrāk satikos ar meitenēm, es vienmēr jutos droši - man bija noteiktas lietas, un man patika kārtība un struktūra," sacīja Brenlands. "Bet ar vīriešiem tas ir pavisam cits stāsts. Tas ir viss ievelkoši, tas ir jautri un bīstami. Un vīriešiem dominē fiziskā pievilcība."

Brenlands sacīja, ka viņa seksualitātes "šķelšanās" nav ne stingra, ne pastāvīga, taču viņam ir grūti atrast cilvēku, kurš atzīmētu gan seksuālo, gan emocionālo lodziņu. Kāds, kurš to būs spējīgs izdarīt, kādu dienu varētu ierasties, taču Brenlands uzsver, ka ir diezgan biedējoši domāt, vai tas tik tiešām notiks. Šobrīd viņam labāk patīk mēģināt atrast šo atbilstību vīrietī.

"Es nezinu, vai šī priekšroka pastāvēs mūžīgi, bet tagad tā noteikti ir. Diemžēl, kad esmu saticies ar vīriešiem, man nav izdevies līdz galam ar viņiem "savienoties" kā ar sievietēm vai puisi, kuru reiz mīlēju. Man trūkst emocionālās saiknes, un tas liek viņiem justies tā, it kā viņi man nepatiktu," stāsta Brenlands.

@luka_elias7 Reply to @froggiegae #lgbtqtiktok ♬ original sound - Luka

27 gadus vecajam angļu valodas skolotājam Lukam Hauptmanam no Minhenes apziņa par seksuālu pievilcību pret vīriešiem un emocionālu pievilcību pret sievietēm nāca ilgi un  sarežģīti.

"No domas, ka esmu heteroseksuāla meitene, tiku līdz biseksuālas meitenes statusam, taču tikos tikai ar sievietēm, jo ​​tikšanās ar vīriešiem lielākoties šķita dīvaina. Tad es atklāju, ka esmu transpersona, un kopš tā laika esmu atvērtāks arī randiņiem ar vīriešiem, jo ​​tagad mani uztver kā puisi," viņš teica.

Viņam vienmēr esot bijusi sajūta, ka pievilcīgi ir gan vīrieši, gan sievietes, taču viņš tikai nesen sapratis, ka katrs dzimums viņu piesaista dažādos veidos. 

"Mani nav stingras nostājas par šo, nav tā, ka mani ekskluzīvā kārtā fiziski var piesaistīt tikai vīrieši, bet emocionāli - sievietes. Viss ir atkarīgs no pirmās sajūtas, pievilcības, ko šis cilvēks manī izraisa. Visbiežāk ar sievieti rodas emocionāla saikne, pirms man radusies fiziska pievilcība, un otrādi ar vīriešiem," sacīja Hauptmans.

Viņš piebilda, ka dažādība, kā viņš pievelk citus, arī liek viņam justies brīvākam.

"Var justies ļoti atbrīvojoši, zinot, ka man nav visi jāpiesaista un jāuzrunā vienādi. Katrs cilvēks, kas mani piesaista, liek man justies citādāk, jo acīmredzot visi ir atšķirīgi. Manuprāt, ir ļoti forši piedzīvot dažādas pieredzes ar dažādiem cilvēkiem."

Neskatoties uz seksualitātes šķelšanos, Hauptmanu, Meju un Brenlandu vieno ideāls spēles iznākums — katrs atrod vienu cilvēku, kurš viņus piesaista gan seksuāli, gan emocionāli, un ar kuru viņi var būt ciešās attiecībās.

Tomēr pirms attiecībām Hauptmans domā, ka cilvēkiem vispirms ir jāsaprot un jāpieņem daudzie un dažādie veidi, kā cilvēkus piesaistām.

"Es domāju, ka ir svarīgi turpināt runāt par šīm lietām. Vairs nav tikai heteroseksuāls un homoseksuāls. Ir tik daudz dažādu pievilcības slāņu. Zināt šīs lietas par sevi ir patiešām noderīgi, lai jūs zinātu, ko vēlaties un sagaidāt no turpmākajām attiecībām," sacīja Hauptmans.

Kamēr citi saka, ka seksuālās orientācijas šķelšanās pieder pie biseksuālisma, Hauptmans, Brenlands un Mejs joprojām nevar izlemt, kādu apzīmējumu izmantot, lai precīzi attēlotu savas sajūtas, un vai tas vispār ir vajadzīgs.

Brenlands sacīja, ka viņš noteikti nav heteroseksuāls un "arī 100% gejs ne". Viņš piebilda, ka saistās ar terminu "demiseksuāls", jo viņam ir jājūt emocionāla saikne ar kādu, lai gūtu pilnīgi baudu, nododoties seksuālām attiecībām ar viņu.

Mejs sacīja, ka no daudzajām pieejamajām "etiķetēm" viņš pārsvarā identificējas ar panseksuāļiem, taču viņš labpŗāt sev nekādu ierobežojumus neliktu. "Es vienkārši saku visiem, kas man patīk, kad vien tēma tiek aktualizēta. Man nepatīk "etiķetes", jo es nevēlos būt ierobežots," viņš teica.

Arī Hauptmans dažreiz saka cilvēkiem, ka ir biseksuāls vai panseksuāls, tikai lai apmierinātu viņu vajadzību pēc "etiķetes".

"Bet, godīgi sakot, es neiebilstu. Galvenais zināt, kas jūs pats esat," sacīja Hauptmans. 

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu