Pētījums: Uzturā lietojamajām kaņepēm ir potenciāls pasargāt no inficēšanās ar koronavīrusu

Ilustratīvs attēls.

FOTO: HQuality/Shutterstock

Kaņepēs atrodamām skābēm ir potenciāls pasargāt cilvēkus no inficēšanās ar Covid-19, liecina laboratorijā veiktais pētījums, kurā pārbaudīta vielu ietekme uz alfa un beta paveidiem. Pētījums publicēts žurnālā "Journal of Nature Products".

Kaņepēs atrodamajai kanabigerolskābei (CBGA) un kanabidiola skābei (CBDA) ir potenciāls cīnīties ar koronavīrusu, secinājuši Oregonas štata universitātes zinātnieki.

Pētījumā šīs vielas sasaistījās ar koronavīrusa pīķa proteīniem un nobloķē soli, ko patogēns izmanto cilvēku inficēšanai.

Zinātnieki laboratorijā pārbaudīja šo vielu ietekmi uz koronavīrusa alfa un beta paveidiem. Pētījumā cilvēkiem šīs vielas netika dotas un netika salīdzināti inficēšanās rādītāji starp cilvēkiem, kas lieto šīs vielas, un tiem, kas tās nelieto.

Kaņepes ir šķiedrvielu, pārtikas un dzīvnieku barības avots, un ekstraktus parasti pievieno kosmētikai, ķermeņa losjoniem, uztura bagātinātājiem un pārtikai.

"Šīs vielas var lietot iekšķīgi, un tām ir sena drošas lietošanas vēsture,"

10

norādīja Oregonas štata Globālā kaņepju inovāciju centra pētnieks Ričards van Brēmens. "Tām ir potenciāls novērst, kā arī ārstēt infekciju ar SARS-CoV-2," norādīja pētnieks.

Redaktors iesaka