FOTO ⟩ Covid-19 ierobežojumu pretinieki centušies ielauzties Bulgārijas parlamentā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protestētāji pie Bulgārijas parlamenta ēkas.
Protestētāji pie Bulgārijas parlamenta ēkas. Foto: AFP/SCANPIX

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā trešdien, 12. janvārī, protestētāji centušies ielauzties parlamenta ēkā, iebilstot pret ieviestajiem ierobežojumiem Covid-19 mazināšanai. 

Protestētājiem ēkā ielauzties neizdevās, pateicoties lielajai policijas spēku klātbūtnei. Vairāki protestētāji aizturēti.

Foto: Protests pie Bulgārijas parlamenta

Sadursmēs vairāki cilvēki, arī policisti, ievainoti. Protestētāji konfrontācijas beigās atstumti no parlamenta, ap ēku izvietots policijas kordons.

Vardarbība izraisījusies protestos pret masku valkāšanas un vakcinācijas prasībām. Tos rīkoja nacionālistu organizācija, kas aktīvi iestājas pret valdības krīzes pasākumiem Covid-19 ierobežošanai.

"Šī protesta mērķis ir panākt atteikšanos no ierobežojošajiem pasākumiem īpaši un pirmkārt no nekonstitucionālā zaļā sertifikāta," pirms protesta akcijas sacīja partijas "Vazraždane" līderis Kostadins Kostadinovs.

Nacionālistu partijai ir 13 no parlamenta 240 vietām, un tā iemantojusi atbalstu pandēmijas ierobežojumu pretinieku vidū.

Teju 1000 protestētāju palika laukumā pie Nacionālās sapulces ēkas, solot, ka paliks tur, līdz tiks izpildītas viņu prasības par masku valkāšanas un vakcinācijas sertifikātu prasību atcelšanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu