Covid-19 ⟩ Brazīlijas prezidents ir skeptisks pret omikrona paveidu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Arif biswas/Shutterstock

Trešdien, 12. janvārī, Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru raksturoja Covid-19 omikrona paveidu kā mazsvarīgu, neraugoties uz jaunu Covid-19 vilni smagi piemeklētajā Brazīlijā, un izslēdza jaunu ierobežojumu noteikšanu, aizstāvot tiekšanos pēc pūļa imunitātes.

Lai gan Brazīlija ir otrajā vietā pasaulē pēc Covid-19 nāves gadījumu skaita, Bolsonaru sacīja, ka omikrona paveida ierašanās rada maz draudu, pat ja eksperti brīdina par augošu slimnīcu noslodzi.

"Omikrons nav nevienu nogalinājis," sacīja kovidskeptiskais prezidents pēc tam, kad pašvaldības iestādes Gojasas štatā bija paziņojušas par Brazīlijā pirmo nāves gadījumu omikrona paveida dēļ.

"Gojasā mirušajam cilvēkam jau bija nopietnas problēmas, sevišķi ar plaušām," un tas viņu nogalināja, Bolsonaru paziņoja laikrakstam "Gazeta Brazil".

Eksperti konstatējuši, ka omikrona paveids jau ir kļuvis par visizplatītāko Covid-19 paveidu Brazīlijā.

Bolsonaru atsaucās uz provizoriskajiem pierādījumiem, ka omikrona paveids ir lipīgāks, bet mazāk nāvējošs nekā daži iepriekšējie koronavīrusa paveidi.

"Daži pat saka, ka tas ir vakcinējošs vīruss. Daži gudri un nopietni cilvēki, kas nav saistīti ar farmācijas rūpniecību, saka, ka omikrons ir vēlams un var nozīmēt pandēmijas beigas," piebilda prezidents.

Bolsonaru uzstāja, ka Brazīlijas ekonomika nevar atļauties vēl vienu lokdaunu, un aizstāvēja savu pieeju, ka ir jāļauj cilvēkiem inficēties, lai varētu nostiprināties pūļa imunitāte pret šo vīrusu.

"Pūļa imunitāte ir realitāte. Cilvēkam, kas imunizēts ar vīrusu, ir daudz vairāk antivielu nekā vakcinētam cilvēkam," sacīja Bolsonaru. "Piemēram, es neesmu vakcinējies un jūtos ļoti labi."

Bolsonaru, kurš 2020. gada jūlijā pārslimoja koronavīrusa infekciju, ir sacījis, ka nevakcinēsies.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu