Daugaviņam sezonas spilgtākais mačs Šveices čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš (priekšplānā)
Kaspars Daugaviņš (priekšplānā) Foto: scb.ch

Latviešu hokejists Kaspars Daugaviņš trešdien, 12. janvārī, Šveices hokeja augstākās līgas (NL) mačā atzīmējās ar diviem sezonas rezultatīvāko spēli.

"Bern" ar 7:8 (3:2, 3:3, 1:2, 0:1) papildlaikā piekāpās "Biel-Bienne".

Latvijas uzbrucējs šajā duelī uz ledus pavadīja 22 minūtes un 33 sekundes, guva komandas trešos un ceturtos vārtus, precīzi asistēja piektajos un sestajos vārtos, uzvarēja sešos no 12 iemetieniem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Kopumā šosezon Daugaviņš 24 mačos Šveices čempionātā guvis sešus vārtus un atdevis desmit rezultatīvas piespēles.

Citā trešdienas mačā zaudējumu piedzīvoja Langnavas "Tigers", kas ar Ivaru Punnenovu vārtos ar 1:4 (1:0, 0:2, 0:2) viesos atzina "Davos" pārākumu.

Latvijas vārtsargs atvairīja 38 no 42 metieniem, bet uzbrucējs Oskars Lapinskis uz ledus bija astoņas minūtes un 44 sekundes, kuru laikā bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Vēl viens Latvijas uzbrucējs Darels Dukurs šoreiz pieteikumā nebija.

Punnenovs "Tigers" vārtos šosezon stājies 19 mačos, atvairījis 90,7 procentus metienu un vidēji ik spēlē zaudējis 3,53 vārtus. Savukārt Lapinskis 12 mačos pie punktiem nav ticis, bet nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -3, kamēr Dukuram četros mačos punktu nav, bet ir pozitīvs lietderības koeficients +1.

Šveices čempionāta kopvērtējumā ar 46 punktiem 34 spēlēs "Bern" ieņem desmito vietu, bet "Tigers" ar 32 punktiem 36 mačos ir 12.pozīcijā 13 komandu konkurencē. Līderi ar 71 punktu 34 mačos ir "Fribourg" hokejisti.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu