Līdz februāra beigām pret Covid-19 potētas personas slimības pabalstu saņems no pirmās dienas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Marcos Mesa Sam Wordley/Shutterstock

Saeima ceturtdien, 12. janvārī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu", ar kuriem uz laiku atjaunota slimības pabalsta izmaksa no valsts budžeta līdzekļiem no slimības pirmās dienas personām, kurām ir derīgs potēšanas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāts.

Šāda kārtība būs noteikta no 17.janvāra līdz valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām, 28.februārim. Tā attieksies arī uz personām, kuras būs saņēmušas atzinumu par nepieciešamību atlikt vakcināciju.

Labklājības ministrijā aģentūru LETA informēja, ka slimības pabalstu no valsts budžeta izmaksās no pirmās darbnespējas dienas, ja personai ir izsniegta darbnespējas lapa B sakarā ar saslimšanu ar Covid-19 vai atrašanos mājas karantīnā.

Ja cilvēkam būs izsniegta darbnespējas lapa akūtu augšējo elpceļu infekciju dēļ, valsts apmaksās slimības pabalstu no darbnespējas pirmās dienas līdz darbnespējas trešajai dienai, paredz likuma grozījumi.

Slimības pabalsta kopējā periodā neieskaitīs darbnespējas dienas, par kurām minētajām personām šajā laikposmā būs izsniegta darbnespējas lapa saistībā ar saslimšanu ar Covid-19 vai atrašanos mājas karantīnā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu