"Onkulis Mihaels..." Verstapens stāsta par bērnības atmiņām ar Mihaelu Šūmaheru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Pirmās formulas (F-1) čempions Makss Verstapens sarunā ar "F1-Insider" pastāstījis par bērnībā pavadīto laiku ar leģendāro Mihaelu Šūmaheru.

Verstapena tēvs Joss un Mihaels Šūmahers 1994. gadā bija komandas biedri "Benetton" vienības rindās. Kopš tā laika abi piloti kļuva par labiem draugiem un kopā pavadīja arī daudz laika.

1997. gadā pasaulē nāca Makss Verstapens, bet Šūmahers tobrīd jau bija divkārtējs pasaules čempions un pārstāvēja "Ferrari" komandu.

Verstapens atklāj, ka pirmās atmiņas par Šūmaheru viņam ir no aptuveni četru gadu vecuma.

"Man bija aptuveni četri gadi. Viņš bija ļoti laipns un burvīgs ģimenes cilvēks. Es uz viņu nekad neskatījos kā uz septiņkārtējo pasaules čempionu, jo es par to neko nezināju. Manās acīs viņš bija vienkārši onkulis Mihaels," atminējās Verstapens.

Aizvadītās sezonas čempions jau no mazotnes vislabāk pazinis tieši braukšanu pie stūres. Viņš atklāj, ka nedēļas nogalēs, kuras pavadīja kopā ar Šūmahera ģimeni, viņi allaž devušies trasē.

"Vecajās fotogrāfijās var redzēt, ka kopā ar mums allaž bija arī Miks un Džīna (Šūmahera dēls un meita). Tas bija lieliski. Man joprojām ir tikai un vienīgi pozitīvas atmiņas no tiem laikiem. Allaž vizinājāmies ar divvietīgajiem kartingiem. Es ar tēvu un Mihaels ar Džīnu vai Miku. Kad situācija kļuva pārāk bīstama, mūsu tēvi pārņēma vadību," stāstīja Verstapens.

Miks Šūmahers ir divus gadus jaunāks par nīderlandiešu pilotu un debiju F-1 piedzīvoja tikai aizvadītajā sezonā, kamēr Verstapens motoru sporta augstākajā līmenī ir jau kopš 17 gadu vecuma. Tomēr nīderlandietis neslēpj, ka zemākajos līmeņos izjutis nesalīdzināmi mazāku spiedienu nekā Miks.

"Mana un Mika situācija bija atšķirīga. Viņa tēvs ir septiņkārtējais pasaules čempions. Tā ir sarežģīta pozīcija, no kuras sākt [karjeru]. Pat kartinga laikos viņam allaž apkārt bija prese. Ceturtajā, trešajā un otrajā formulā viņa popularitāte kļuva vēl lielāka. Bet viņam apkārt ir labi cilvēki, kuriem viņš ļoti rūp," norādīja nīderlandietis.

Verstapens arī uzskata, ka "Haas" komanda, kuru šobrīd pārstāv Miks, var palīdzēt viņam augt, jo Mikam amerikāņu komandas sastāvā nav jācīnās par uzvarām. Līdz ar to samazinās arī spiediens, kas gulstas uz jaunā vācieša pleciem, kamēr viņš pilnveido savas prasmes pie F-1 bolīda stūres.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu