Mūžībā aizgājušo Mihailu Zelenski ārsti pirms desmit gadiem brīdinājuši par iespējamu insultu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

46 gadu vecumā Dominikānas Republikā miris žurnālists un televīzijas raidījumu vadītājs Mihails Zelenskis. Nu zināmas jaunas detaļas par TV personības bezbēdīgo dzīvi. 

Mihaila Zelenska pēkšņā nāve pamatīgi šokēja viņa talanta cienītājus. Brīvdienu vīrietis, kā viņu dēvēja draugi, vienmēr labi izskatījies, mīlējis dejot un jokot, nav sūdzējies par veselības problēmām. Taču pēkšņi, pavisam negaidīti, viņš piedzīvojis insultu un aizsaukts mūžībā. 

Tomēr, neskatoties uz Zelenska vecumu, televīzijas raidījumu vadītāja veselība jau ilgu laiku bijusi pakļauta briesmām. Pēc viņa nāves Zelenska fani atcerējās medicīnisku pārbaudi, kas notika pirms desmit gadiem, kurā Zelenskis tika nepārprotami brīdināts par iespējamu insultu.

2012. gadā žurnālists piedalījās projektā "Dāvini sev dzīvību", un ārsti toreiz bija šausmās: 36 gadus vecā televīzijas raidījumu vadītāja analīzes vēstīja, ka viņam ir pensionēta cilvēka veselības stāvoklis.

Izrādījās, ka Zelenskis ir darbaholiķis, slikti ēd, maz guļ, izsmēķē divas cigarešu paciņas un izdzer septiņas kafijas tases dienā. Zelenskim tika konstatēts gastrīts, un ārsti viņu brīdināja par iespējamu insultu. Asinsanalīzes parādīja paaugstinātu hemoglobīna līmeni asinīs.

"Tas liek domāt, ka organisms cenšas kompensēt skābekļa trūkumu, kas radies daudzu smēķēšanas gadu dēļ," skaidroja terapeite Tatjana Šapovaļenko.

"Šis līmenis ir bīstams ar paaugstinātu trombozes attīstības risku. Šie asins recekļi var atdalīties un nokļūt, piemēram, smadzenēs, izraisot insultu. Taču Zelenska lielākā problēma ir plaušu stāvoklis. Tās ir aizsērējušas ar flegmu, un izskatās, ka to saimniekam ir nevis 36, bet 70 gadi.

Kopējais rezultāts ir bēdīgs. Mihails jau ir pārtērējis vairāk nekā 20 gadus no sava ģenētiski noteiktā mūža ilguma," toreiz skaidroja Šapovaļenko.

Tomēr šie rezultāti Zelenski nemaz nebiedēja: viņš pat necentās atbrīvoties no kaitīgiem ieradumiem. Pēc draugu stāstītā, raidījumu vadītājs tāpat kā iepriekš izsmēķējis pāris cigarešu paciņas dienā – cigaretes viņam bijis teju galvenais prieka avots.

"Miša sev neko neliedza. Es nepamanīju, ka viņš kaut kā rūpīgi sekotu savai veselībai. Viņu neinteresēja, ko var ēst, ko ne. Viņš dzīvoja ar moto "uzdzīvot"," žurnālistiem sacīja televīzijas zvaigznes draugs Nikolajs Sergejevs.

Atgādinām, ka 46 gadus vecais televīzijas raidījumu vadītājs Mihails Zelenskis miris atvaļinājuma laikā Dominikānas Republikā. Īsi pirms nāves viņš tika ievietots vietējā slimnīcā, taču ārstiem neizdevās glābt viņa dzīvību.

Pagaidām nav zināms Zelenska nāves cēlonis.

Tomēr vairāki mediji vēsta, ka Zelenskis pārcietis insultu. Atvaļinājumā Zelenskis bija devies kopā ar sievu.

Mihails daudzus gadus ir strādājis televīzijas kanālā "Россия-1". Viņš bija programmas "Вести-Москва" vadītājs. Savas dzīves pēdējos gados Zelenskis vadīja ziņas kanālā "Культура".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu