VIDEO ⟩ Par darbu Covid-19 riska apstākļos 50 000 Latvijas pedagogu saņems piemaksu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skolotāja. Ilustratīvs foto
Skolotāja. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Par darbu Covid-19 riska apstākļos 50 000 Latvijas pedagogu drīzumā saņems piemaksu. Līdzīgi kā visām līdzšinējām Covid-19 atbalsta programmām, lai to visu varētu finansēt, valsts ņems starptautisko aizņēmumu, vēsta TV3 Ziņas.

Par darbu paaugstinātas slodzes un Covid-19 riska apstākļos 50 000 pedagogu no pirmskolas līdz augstākās izglītības līmenim saņems piemaksu.

Kad tieši, nav zināms, bet kopsumma ir nepilni 11 miljoni eiro. Pedagogu arodbiedrība rēķina, ka pēc nodokļu nomaksas katram palikšot no pārdesmit eiro līdz 100. Izglītības ministre gan uzsver, ka piemaksu konkrēto apmēru noteiks izglītības iestādes direktors.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece sacīja: "Skolas vadība tiem pedagogiem, kas aizvieto, kam iet pāri pilnai slodzei, kam vairākas stundas bijušas hibrīdā, kur objektīvi bijuši papildu pienākumi, direktors objektīvi izlemj, kuram maksāt - vai sadalīs uz galviņām vai izvērtēs katra ieguldījumu."

Izglītības ministrijas piedāvājumā no valsts piemaksām izslēgti ir pirmsskolas un speciālo izglītības iestāžu pedagogu palīgi, auklītes. Arodbiedrībai tas raisījis neizpratni, jo šie darbinieki taču esot arī vienlīdz lielu slodzi iznesuši kā pedagogi.

Arodbiedrība uzrunās visas pašvaldības, lai tās cenšas vienreizēju piemaksu pie algas izmaksāt arī izglītības iestāžu tehniskajiem darbiniekiem.

Video: TV3 Ziņas sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu