Brīvdienās vējš īslaicīgi pierims. Spēcīgas brāzmas gaidāmas arī pirmdien

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krasta nogruvuma dēļ Vakarbuļļu pludmalē sagāzušies koki.
Krasta nogruvuma dēļ Vakarbuļļu pludmalē sagāzušies koki. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šīs nedēļas izskaņā Latvijā gaidāma vētra, ziemeļrietumu, rietumu vējam pastiprinoties brāzmās līdz 18-23 m/s, piekrastē līdz 25-28 m/s. Svētdien vējš īslaicīgi pierims, bet pirmdien gaidāma kārtējā vēja pastiprināšanās, ziemeļrietumu vējam piekrastē brāzmās sasniedzot 25 m/s. Tuvāko septiņu dienu laikā Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas - jaunnedēļ valsts austrumos sniega segas biezums palielināsies par dažiem centimetriem.

Šīs nedēļas nogalē vējš kļūs lēnāks - tā maksimālais ātrums brāzmās sestdienas pēcpusdienā samazināsies līdz 12-17 metriem sekundē, naktī uz svētdienu gaidāms lēns vējš, bet svētdien sāks pastiprināties dienvidrietumu vējš.

Brāzmains vējš saglabāsies arī dienā. Šāds vējš var nest nelielus postījumus, nolaužot atsevišķus kokus, koku zarus un bojāt vieglas konstrukcijas būves, tāpat līča piekrastē dienvidos var paaugstināties ūdens līmenis.

Gaisa temperatūra būs no -2 grādiem valsts austrumos līdz +4 grādiem Kurzemes piekrastē, vēsāks laiks būs naktī uz svētdienu.

Svētdien naktī laika apstākļus noteiks anticiklona ziemeļu mala - naktī teritoriju šķērsos augsta spiediena atzars. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas nakts otrajā pusē iegriezīsies no dienvidrietumiem, dienvidiem, un pakāpeniski sāks pastiprināties, vakarā jūras piekrastē brāzmās sasniedzot 15-16 m/s.

Nakts stundās vēl brīžiem skaidrosies, tāpēc gaisa temperatūra var pazemināties līdz -3, -7 grādiem, bet dienā debesis aizklās bieza mākoņu sega, un no rietumiem Latviju šķērsos plaša nokrišņu zona - rietumos gaidāms lietus, slapjš sniegs, valsts centrālajos un austrumu rajonos arī sniegs, sniega segas biezums palielināsies par dažiem centimetriem. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Gaisa temperatūra gaišajās diennakts stundās pieturēsies ap -1, +4 grādu atzīmi.

Kā prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, kopumā tuvāko dienu laikā Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, kuru rezultātā jaunnedēļ valsts austrumos sniega segas biezums palielināsies par dažiem centimetriem.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē no ziemeļiem pietuvosies jauns ciklons - vējš atkal pastiprināsies un nokrišņu daudzums palielināsies. Vējš pakāpeniski pierims otrdienas vakarā.

Ciklonam virzoties no ziemeļiem uz dienvidiem, Latviju sasniegs nedaudz aukstāka gaisa masa, līdz ar ko gan pirmdien, gan otrdien gaisa temperatūra pieturēsies +3, -4 grādu robežās.

Nedēļas otrajā pusē, pēc pašreizējam prognozēm, no ziemeļiem pietuvosies jauns ciklons, kas nesīs mazāku nokrišņu daudzumu, vēsāku laiku, kā arī brāzmainu, tomēr vājāku nekā iepriekš vēju.

Uz ceļiem bieži veidosies apledojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu