FOTO ⟩ Glābēji piektdienas rītā saņēmuši 20 izsaukumus par spēcīgā vēja radītajiem postījumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nogruvis krasts un sagāzušies koki Vakarbuļļu pludmalē.
Nogruvis krasts un sagāzušies koki Vakarbuļļu pludmalē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Glābēji piektdienas rītā un priekšpusdienā saņēmuši 103 izsaukumus par spēcīgā vēja nolauztajiem kokiem uz ceļa braucamās daļas, aģentūra LETA noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

No plkst.7.30 līdz 13 glābšanas darbi pabeigti 86 vietās, bet vēl 17 vietās darbi turpinās.

Lielākoties jānovāc vēja nolauztie koki uz braucamās daļas un elektrolīnijām. Atsevišķos gadījumos jānovāc vēja atrautu jumta konstrukciju fragmenti.

Jau ziņots, ka piektdien līdz vēlam vakaram Vidzemes piekrastē, tai skaitā Jūrmalā, galvaspilsētā un Pierīgas novados, kā arī Kurzemes rietumu piekrastē ir spēkā oranžās pakāpes brīdinājums par stipru vēju.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka piekrastē rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 25-28 metriem sekundē (m/s).

Līdz pat sestdienas rītam visā valstī spēkā dzeltenais vēja brīdinājums - rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 20-23 m/s.

Šādā vējā lūst koku zari un atsevišķi koki, iedzīvotājiem jāuzmanās arī no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami elektroapgādes traucējumi.

Vējuzplūdu dēļ Rīgā izsludināts arī dzeltenās pakāpes brīdinājums par ūdens līmeņa paaugstināšanos līdz 115-130 centimetriem Latvijas augstuma sistēmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu