VIDEO ⟩ Ogrē jaunās māmiņas mokās ar iekļūšanu pastā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunās māmiņas jau vairākus gadus spiestas pamatīgi nopūlēties, lai iekļūtu Ogres 1. pasta nodaļā. Sievietes atzīst, ka vienām pašām ir grūti tikt galā ar smagajām ārdurvīm. Paveicas, ja vēl kāds gaida rindā.

Simona jau ir pieradusi katru reizi tikt galā ar pasta smagajām durvīm. Vispirms, protams, pievarot cīņu ar kāpnēm.

Savukārt draudzene Ance piebilst, ka ir grūti vienai tikt galā, apkārtējo cilvēku palīdzība ļoti noderot. Vienai iet uz pastu nav gluži prāta darbs.

"Ar muguru pieturu durvis un stumjos iekšā, kā varu. Manuprāt, pirmkārt jau vajadzētu kādu uzbrauktuvi, lai nav pa kāpnēm jāvelk rati.

Otrkārt, arī durvis vajadzētu platākas, jo tās ir samērā šauras, lai iekļūtu ar ratiņiem. Tāpat arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem noteikti ir ļoti grūti šeit iekļūt," stāsta Ance.

Arī ogrēnieši Juris un Aleksandra atzīst, ka ar ratiem ir grūti pievarēt tos trīs pakāpienus pie pasta ēkas.

"Vajag kaut kādu uzbrauktuvi; ja sieva viena pati ies, tad viņa netiks iekšā. Ratiņi ir ļoti smagi.

Kaut gan ir tikai trīs pakāpieni, bet tāpat vajag uztaisīt veidu, lai ērti iekļūtu pastā," stāsta Juris.

Pasta darbinieki ir centušies problēmu risināt, pie ieejas durvīm novietojot plāksnīti, ka jaunās māmiņas un cilvēki ar kustību traucējumiem var doties otrpus ēkai, lai saņemtu pasta pakalpojumus. Taču vietējie skaidro, ka ne vienmēr šis risinājums darbojas.

Pasta darbinieces skaidro, ka ziemā poga pie lodziņa iesalst, tāpēc aicina iedzīvotājus pieklauvēt. Arī nodaļas direktore atzīst, ka būtu nepieciešama uzbrauktuve, taču nepieciešamības gadījumā darbinieki palīdz iekļūt telpās.

Taču ne tikai vēsturiskajā pasta ēkā nav iespējams ērti iekļūt, 3. pasta nodaļas ēkas kāpnes ir daudz augstākas! Māmiņa Annija uzreiz nosaka, ka viņa nemēģinātu pa stāvajām kāpnēm rāpties augšā.

Pašvaldība atzīst, ka nevar palīdzēt iedzīvotājiem, jo ēka pieder privātam uzņēmumam. Lai gan 2017. gadā izveidoja uzbrauktuvi, dome to lika pārtaisīt, jo citiem iedzīvotājiem tā esot traucējusi, kā arī būvvalde demontāžu pamatoja ar rampas vizuālo neatbilstību vēsturiskajai ēkai.

Savukārt pasts attaisnojas, ka jauna uzbrauktuve šo četru gadu laikā nav izveidota vien tāpēc, ka izmaksas ir pārāk lielas.

"Latvijas Pasts ir sadarbojies ar visām institūcijām, kas nosaka izbūves noteikumus šīm uzbrauktuvēm. Bijām arī izsludinājuši iepirkumu konkursu, saņēmām piedāvājums.

Diemžēl šī cena, ko tajā brīdī piedāvāja, bija uzskatāma par saimnieciski neefektīvi izmantotiem līdzekļiem, tā bija kosmiska, tāpēc šīs uzbrauktuves joprojām nav.

Ogres nodaļās esam ārpusē novietojuši pogu un piktogrammas. 3. pasta nodaļā piktogrammas mēdz nozust gana bieži," skaidro Latvijas pasta Zemgales reģiona vadītājs Jānis Kudiņš.

Pašvaldība gan dod cerību, ka mudinās pastu rīkoties un kopīgiem spēkiem vienosies par visiem labu risinājumu.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu