FOTO un VIDEO ⟩ Norauti ēku jumti un nolauzti koki. Kādus postījumus nodarījis spēcīgais vējš? (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Breaking LV/Twitter.com

Šodien, 14. janvārī, sociālo tīklu lietotāji aktīvi dalījušies ar fotogrāfijām un video ar stiprā vēja nodarītajiem postījumiem. Ziņu medijs "Apollo.lv" apkopoja vēja radītos postījumus.

Spēcīgais vējš Rīgas Centrāltirgus paviljonam norāvis aptuveni pusi no jumta seguma

Spēcīgais vējš Rīgas Centrāltirgus paviljonam norāvis aptuveni pusi jumta seguma.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) vēsta, ka izsaukums saņemts ap plkst.14. Glābēji strādā notikuma vietā, un tiek demontētas vēja norautās jumta seguma plāksnes.

Foto: Spēcīgais vējš atrāvis Rīgas Centrāltirgus jumtu

Glābēji piektdienas rītā un priekšpusdienā līdz plkst.13 saņēmuši 103 izsaukumus par spēcīgā vēja radītajiem postījumiem.

Lielākoties jānovāc vēja nolauztie koki uz braucamās daļas un elektrolīnijām. Atsevišķos gadījumos jānovāc vēja atrautu jumta konstrukciju fragmenti.

Video: Spēcīgais vējš atrāvis Rīgas Centrāltirgus jumtu

Ventspilī Izglītības pārvaldes ēkai norauts jumts, slēgts Raiņa ielas posms

Glābēji piektdienas rītā un priekšpusdienā saņēmuši 64 izsaukumus par spēcīgā vēja nolauztajiem kokiem uz ceļa braucamās daļas, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

No plkst. 7.30 līdz 11.30 saņemti 64 izsaukumi par nolauztiem kokiem. Vēl 20 vietās glābēji novērš citu vēja nodarīto postījumu sekas.

Lielākoties tie novākti koki no ceļa braucamās daļas, savukārt Ventspilī trīsstāvu sabiedriskai ēkai norauts jumta segums.

Kurzemē vējš lauž kokus un traucē elektroapgādi

Piektdienas rītā daudzviet Kurzemē vēja ātrums brāzmās pārsniedzis 20 metrus sekundē (m/s), liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Līdz septiņiem rītā Ventspils ostā reģistrētas vēja brāzmas līdz 29 m/s, Ventspils lidostā - 25 m/s, Saldū - 24 m/s, Liepājas ostā - 23 m/s.

Rietumu vējš pāriet ziemeļrietumu vējā.

AS "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartē redzams, ka Kurzemē pieaug avārijas atslēgumu skaits.

Līdz piektdienas vakaram spēcīgā vēja radīto postījumu dēļ VUGD saņēmis 150 izsaukumus

 

Līdz piektdienas vakaram spēcīgā vēja radīto postījumu dēļ VUGD saņēmis 150 izsaukumus, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Līdz plkst.20 glābšanas darbi pabeigti 145 vietās, taču piecās vietās vēl darbi turpinās.

Kā stāstīja Vītola, glābēju palīdzība šodien galvenokārt bija nepieciešama, lai novāktu vēja nolauztos kokus uz braucamās daļas un elektrolīnijām. Divos gadījumos koki nodarījuši postījumus ēkām, vienā gadījumā nopietni bojāts privātmājas jumts, kamēr otrā koks skāris logus.

Atsevišķos gadījumos glābējiem bija jānovāc vēja atrautu jumta konstrukciju fragmenti. Tostarp Ventspilī, Jelgavas novada Cenu pagastā un Rīgā vējš nodarījis vērienīgu skādi jumta konstrukcijām.

Vismaz četri koki krītot nodarījuši bojājumus automašīnām.

Vītola piebilda, ka vairāk izsaukumu saņemts Rīgā, Pierīgā un aptuveni pa 20 gadījumiem arī Kurzemē un Zemgalē, taču vakarā vēja postījumi vērojami arī Vidzemē.

Nopostītā jumta dēļ evakuēti iedzīvotāji no divstāvu dzīvojamās mājas Cenu pagasta Pēterniekos

Vēja postījumu dēļ evakuēti iedzīvotāji no divstāvu dzīvojamās mājas Jelgavas novada Cenu pagasta Pēterniekos, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības Plānošanas un attīstības departamenta vadītājs Andulis Židkovs.

Viņš informēja, ka šorīt spēcīgās vēja brāzmas ir norāvušas jumtu ar visām spārēm, kā arī pāris rindas ķieģeļu. Ņemot vērā, ka vējš joprojām turpinās un pastāv risks, ka vējš var nopostīt arī otru pusi jumta, pieņemts lēmums par iedzīvotāju evakuāciju.

Židkovs informēja, ka no astoņiem dzīvokļiem pašlaik apdzīvoti ir septiņi, tajā skaitā arī trīs pašvaldībai piederošie dzīvokļi. Tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmesties pie tuviniekiem, pašvaldība radusi iespēju izmitināt Ozolnieku Sporta skolas viesnīcā.

Ēku jau ir apsekojuši Būvvaldes speciālisti un rīt postījumus novērsīs pašvaldības komunālais dienests, kas gādās arī par jumta atjaunošanu. Tā ir avārijas situācija, kurā pašvaldība saviem iedzīvotājiem nāks palīgā, uzsvēra Židkovs.

Sociālo tīklu lietotāji dalās ar vēja nodarītajiem postījumiem

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu