Karalienei sāpīgs lēmums. Kā jūtas ģimene, izraidot no pils princi Endrū? (1)

Foto: Chris Allan/Shuttersock.com/Ekrānuzņēmums/Apollo.lv kolāža
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pasauli jau pāršalkusi ziņa, ka Lielbritānijas princis Endrū, pēc pieaugošā sašutuma par apsūdzībām, ka viņš seksuāli izmantojis 17 gadus vecu meiteni, zaudējis savus militāros goda titulus un turpmāk nelietos "viņa karaliskās augstības" titulu oficiālajā vidē. Kā jūtas no karaļnama "izraidītais" princis un vai šis solis nelika sažņaugties mātes sirdij? 

Bekingemas pils ziņo, ka karaliene Elizabete II piekritusi tam, ka 61 gadu vecais Jorkas hercogs, princis Endrū atsakās no dažādu labdarības organizāciju goda patrona lomas, paziņoja Bekingemas pils. 

Princis Endrū ir iesūdzēts ASV tiesā par nepilngadīgas amerikānietes seksuālu izmantošanu. Prasību tiesā iesniegusi Virdžīnija Džufre, apgalvojot, ka skandalozais nelaiķa finansists Džefrijs Epstīns viņu kā nepilngadīgo esot "aizdevis" dažādiem cilvēkiem seksuālām attiecībām, tostarp princim Endrū. Džufre apgalvoja, ka viņai bijušas seksuālas attiecības ar Endrū 2001.gadā Londonā. Tolaik viņai bija 17 gadi, un saskaņā ar ASV likumiem viņa bija nepilngadīga.

Rekomendēja princis Viljams un Čārlzs. Karalienei sāpīgs lēmums

Lēmums atņemt Endrū atlikušos titulus un liegt viņam izmantot savus titulu nozīmē hercogu

pilnīgi izslēgt no oficiālās karaliskās dzīves un uz visiem laikiem attālināt monarhiju no viņa juridiskajām apsūdzībām. 

Hercogu rudenī gaida zvērināto tiesas prāva pret apsūdzētā prasībām, kuras viņš pastāvīgi noliedz. Tiek uzskatīts, ka diskusijas starp ģimenes locekļiem arī ir notikušas vairākas nedēļas. Princis Čārlzs ir telefoniski runājis ar savu māti no Skotijas, bet princis Viljams atradies Vindzoras pilī, lai visā apsūdzību izpētē piedalītos savas vecmāmiņas vārdā, kā arī runājis ar karalieni personīgi.

Foto: EPA/Scanpix

Kāds avots pilī teica, ka karaliene un viņas padomnieki bija nolēmuši ievērot "to pašu modeli", ko viņa izmantoja ar Saseksas hercogu un hercogieni. “Tas ir tāds pats modelis kā Saseksas hercogu "atdalīšana" no karaļnama. Titulu un patronāžu noņemšana nozīmē, ka iestāde tagad var likumīgi apgalvot, ka tā nav iesaistīta viņu privātajās lietās."

"Tas bija nežēlīgs un ātrs lēmums, ko ieteica Velsas princis un Kembridžas hercogs, bet apstiprināja karaliene," Dailymail stāsta kāds pilij tuvu stāvošs avots.

Citi avoti stāsta, ka lēmums "ļoti sāpinājis karalieni, ņemot vērā, ka Endrū ir bijis viņas mīļākais dēls." 

"Viņa mīl Endrū, un tas nenozīmē, ka viņš vairs nav viņas dēls. Taču lēmums bija jāpieņem, jo ​​tas aizēnoja visu karalisko ģimeni un viņas gaidāmo platīna jubileju. Ikviens jutīsies ļoti atvieglots, ka šīs lietas beidzot ir sakārtotas. Tas Endrū var pat palīdzēt iegūt lielāku skaidrību lietas izskatīšanā," runā Daily Mail karalisko lietu eksperte, reportiere Rebeka Ingliša.

Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais BBC karaliskais korespondents Pīters Hants žurnālā "The Spectator" raksta: "Tā izskatās atlaišana, kad esat devītais rindā uz Lielbritānijas troni. Princim Endrū tā ir vienīgā ģimene.

Kopš dzimšanas viņš tika saukts par Viņa Karalisko Augstību. Uz viņa kapa to vairs nerakstīs. Titula atņemšana 61 gada vecumā noteikti ir liels trieciens karalienes dēlam, kurš savu karalisko statusu nelietoja vieglprātīgi."

Lūguši bruņotie spēki un kara veterāni

Vairāk nekā 150 Lielbritānijas bruņoto spēku karavīri un veterāni vēstulē karalienei bija lūguši atņemt militāros titulus viņas otrajam dēlam, jo viņš nav ievērojis "ļoti augstos krietnuma, godīguma un godpilnas izturēšanās standartus", kas jāievēro britu virsniekiem. Endrū divus gadu desmitus dienēja Karaliskajā flotē, tostarp kā helikoptera pilots 1982.gada Folklenda salu kara laikā.

Endrū aizvien noliedz savu vainu

Endrū ir kategoriski noliedzis, ka viņam būtu bijis sekss ar Džufri, un apgalvojis, ka viņš pat neatceras tikšanos ar šo sievieti.

Londonas Metropoles policija pērn augustā sāka izskatīt ar Epstīnu saistītās apsūdzības, bet oktobrī paziņoja, ka nesāks izmeklēšanu pret princi Endrū.

Endrū 2019.gada novembrī paziņoja, ka atceļ līdzdalību visos valstiskajos pienākumos, jo britu sabiedrībā valdīja sašutums par viņa draudzību ar seksuālos noziegumos apsūdzēto Epstīnu. Epstīns izdarīja pašnāvību federālajā aizturēšanas centrā Ņujorkā 2019.gada augustā, tiesu tā arī nesagaidot.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu