FOTO ⟩ "Cilvēki pēc dienas ir atpakaļ." Losandželosā masveidā apzog preču vilcienus (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilcienu apzagšana Losandželosā.
Vilcienu apzagšana Losandželosā. Foto: AFP/SCANPIX

Losandželosā katru dienu desmit preču vilcienu vagoni tiek apzagti, zagļi vilcienu apstāšanās laikā no vagoniem izņem tiešsaistē iegādātas preces. Aizvadītā gada zaudējumi lēšami piecu miljonu ASV dolāru vērtībā.

Ziņu aģentūras AFP žurnālistu grupa piektdien uz dzelzceļa sliedēm pilsētas centra tuvumā atrada daudz preču birku no tādiem ASV tiešsaistes tirdzniecības un preču piegādes uzņēmumiem kā "Amazon", "Target", UPS un "FedEx".

Foto: Preču vilcienu apzagšana Losandželosā

Šādu zādzību skaits ir eksplozīvi pieaudzis pēdējos mēnešos.

Zagļi sagaida, līdz garie preču vilcieni ir apstājušies, un tad iekāpj preču konteineros, kuru atslēgas viņi viegli salauž ar skrūvju griezējiem. Pēc tam viņi savāc preces, izvairoties no tām, kas ir grūti aiznesamas, grūti pārdodamas tālāk vai pārāk lētas.

Dzelzceļa operators "Union Pacific" (UP) ir konstatējis, ka Losandželosas apgabalā šādu zādzību skaits kopš 2020. gada decembra ir pieaudzis par 160%. 2021. gada oktobrī to bija par 356% vairāk nekā 2020. gada oktobrī.

Līdz ar šādām zādzībām biežāk notiek arī uzbrukumi UP darbiniekiem un viņu bruņotas aplaupīšanas.

Zagļu aktivitāte sasniedza maksimumu Ziemassvētku iepirkšanās sezonā. Saskaņā ar UP datiem, 2021. gada pēdējā ceturksnī Losandželosas apgabalā katru dienu tika izlaupīti vairāk nekā 90 preču konteineri.

Cīnoties pret šo tendenci, UP pastiprināja novērošanas pasākumus, tostarp izmantojot dronus un citas sistēmas, un nolīga vairāk apsargu.

Policijas un apsardzes darbinieki 2021. gada pēdējos trijos mēnešos aizturēja vairāk nekā 100 cilvēkus par "neatļautu ielaušanos un vandalismu" UP vilcienos.

"Lai gan noziedznieki tiek notverti un aizturēti, apsūdzības tiek reducētas uz vieglu likumpārkāpumu, un cilvēki ir atpakaļ ielās nepilnas 24 stundas pēc neliela naudassoda samaksāšanas," sacīja UP preses sekretārs.

"Noziedznieki faktiski lielās, ka nav nekādu seku," viņš piebilda.

UP decembra beigās vēstulē Losandželosas apgabala prokuratūrai lūdza pārskatīt iecietības politiku, kas 2020. gada beigās tika ieviesta attiecībā pret šādiem pārkāpumiem.

Dzelzceļa operators lēš, ka šādu zādzību rezultātā 2021. gadā nodarīti zaudējumi par pieciem miljoniem ASV dolāru.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu