Nīderlande mazina stingros Covid-19 ierobežojumus, sarūkot pacientu hospitalizācijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nīderlande mīkstinās Covid-19 ierobežojumus, kuri ir vieni no stingrākajiem Eiropā, samazinoties koronavīrusa pacientu hospitalizācijai, piektdien, 14. janvārī, paziņoja premjerministrs Marks Rite. Tomēr jaunu infekcijas gadījumu skaits strauji pieaug.

Veikali, vingrošanas zāles, frizētavas, bordeļi un sporta klubi, kas kopš Ziemassvētku un Jaungada brīvdienu perioda bija slēgti, no sestdienas atkal drīkstēs strādāt līdz plkst.17.

Bāri, restorāni, kafejnīcas un kultūrvietas tomēr paliks slēgtas vismaz līdz 25. janvārim, Rite sacīja pirmajā preses konferencē kopš jaunās valdības darbības sākuma šonedēļ.

Premjers sacīja, ka ierobežojumu mīkstināšana ir "aizraujošs brīdis" Nīderlandei, kas bijusi pakļauta lokdaunam kopš ierobežojumu pastiprināšanas 19. decembrī.

Darbību drīkst atsākt arī augstākās izglītības iestādes. Skolas tika atkal atvērtas 10. janvārī.

Jaunais veselības ministrs Ernsts Kuiperss pavēstīja, ka valdība ir nolēmusi sākt sabiedrības atkalatvēršanu, jo slimnīcās tiek uzņemti arvien mazāk Covid-19 pacientu, lai gan jaunu infekcijas gadījumu skaits piektdien sasniedza jaunu rekordu - 35 521 gadījumu.

Covid-19 pacientu skaits slimnīcās piektdien saruka līdz vairāk nekā divu mēnešu zemākajam līmenim - 1289 pacientiem, no kuriem 335 bija intensīvajā aprūpē, ziņoja Nīderlandes mediji.

Rite sacīja, ka ir pāragri atvērt bārus un citas sabiedriskās ēdināšanas iestādes, jo tad jaunu Covid-19 gadījumu skaits varētu drīz pieaugt līdz 75 000 vai 80 000 dienā. Valdība 25.janvārī lems, vai atvērt sabiedriskās ēdināšanas nozari.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu