VIDEO "Sūdi ir izšķaidīti uz ielas." Jaunās māmiņas Liepājā pārsteigtas par suņu saimnieku nevīžību (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zīme "Lūdzu sakop".
Zīme "Lūdzu sakop". Foto: Edijs Pālens/LETA

Liepājniece Ilona vērsusies pie raidījuma "Bez Tabu", tāpēc ka viņu ik uz soļa pastaigu laikā pārsteidz aiz četrkājainajiem mīluļiem nesavāktie izkārnījumi.

"Tad, kad nav sniega, tad viss ir samērā kārtīgi, saimnieki protās novākt. Bet, kad ir ziema, tad saimniekiem šķiet, ka suns var mierīgi pakakāt sniegā, aizkašāt ciet un vispār neviens neko neredz. Bet, kad sniegs nokūst, tad ir diezgan traki," stāsta Ilona.

Sieviete kļuvusi par māmiņu un dodas garās pastaigās pa Liepājas ielām ar bērnu ratiem. Viņu pārsteidz suņu saimnieku nevīžība.

"Bieži vien es redzu, ka šie sūdi, es atvainojos, ir izšķaidīti uz ielas, var redzēt, ka cilvēki tajos ir iekāpuši. Un tas nav patīkami," uzsver Ilona.

Jaunā māmiņa pat vairākkārt novērojusi, ka suņa ekskrementi tiek savākti, ielikti maisiņā un novietoti, piemēram, uz ielas malā esošā elektrības sadales skapja vai arī nomesti turpat ielas malā.

"Bez Tabu" devās uz Zāļu ielu, Liepājā, kas ir viens no jaunās māmiņas maršrutiem. Piestājot ielas malā un izkāpjot no automašīnas, pirmais, ko žurnālisti novēroja, bija brūna čupiņa sniegā.

Situācija ir dažāda. "Es to ievēroju, jo man mazs bērns ir, lai viņš neiekāptu. Ir ļoti daudz apzinīgu suņu īpašnieku, kas savāc, bet uz ielām, jā, tikko sniedziņš pakūst ir daudz," saka Madara.

Raidījums Zāļu ielā sastop Dace, kura tobrīd pastaigājas ar savu ģimenes mīluli Džeri. Liepājniece uzreiz parāda maisiņu, ko izmanto izkārnījumu savākšanai. Tos suņu saimniekus, kuri nesavāc aiz sava suņa, viņa dēvē par nevīžību.

Pašvaldības Vides nodaļas vadītāja Dace Liepniece gan norāda, ka aptuveni 30 vietās pilsētā ir izvietotas īpašās urnas suņu ekskrementiem. Tās esot izvietotas vietās, kur vispār neesot tvertnes atkritumiem. Pašvaldības pārstāve arī uzsver, ka suņu ekskrementus varot droši mest jebkurā sadzīves atkritumu miskastē. Par Zāļu ielu gan ir piemirsts. Liepniece sola, ka atkritumu tvertņu jautājums tikšot risināts.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu