VIDEO ⟩ "Latvijas pasts" skaidro pārpratumu, kāpēc atteicās pieņemt oficiālu parakstītu pilnvaru (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas pasts.
Latvijas pasts. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kāda Latvijas iedzīvotāja 84 gadus vecā mamma ir politiski represēta, tādēļ reizi gadā novembrī pašvaldība piešķir pabalstu 100 eiro apmērā. Veselības stāvokļa dēļ sirmgalve jau pirms sešiem gadiem uzrakstījusi pilnvaru, kas ļauj dēlam izņemt pabalstu, taču "Latvijas pasts" to nepieņēma, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sirmgalves dēls rīkojas saskaņā ar pilnvaru, kurā teikts: "Pilnvaroju savu dēlu saņemt man pienākošos pensiju Daugmales pasta nodaļā, kā arī saņemt visus man pienākošos pabalstus valsts vai pašvaldības iestādēs."

Pagājušā gada nogalē, dodoties uz to pašu pasta nodaļu, viņš saņēma atteikumu izmaksāt pabalstu. Pasta darbiniece likusi samaksāt divus eiro par pilnvaras pārbaudi, lai pēc aptuveni 30 minūtēm paziņotu, ka pabalsts netiks izsniegts.

Pensionāres dēls Jānis stāsta: "Pēc kaut kāda laika pasta darbiniece atzvanīja un teica, ka pilnvarā minēta Daugmales pasta nodaļa.

Teicu, ka tā ir likvidēta. Tad teica, ka pilnvarā neesot norādīts, ka varu pabalstu saņemt arī pasta norēķina sistēmā. Pasts ir valsts iestāde, saprotu, ka arī pastā varu saņemt savus pabalstus.

Viņi neko vairāk nepaskaidroja. Lūdzu, lai dod rakstisku atbildi. Atteicās. Teica, ka tā ir klasificēta informācija, domāta pasta iekšējai lietošanai. Pilnvaras apjoms neparedzot naudas līdzekļu saņemšanu pasta norēķina sistēmā."

"Latvijas pasts" šai situācijai piedāvā trīs risinājumus - pensionārei jāuzraksta jauna pilnvara, kurā minēta arī Pasta norēķinu sistēma, pēc pabalsta sirmgalve dodas uz tuvāko pasta nodaļu, vai arī jāizmanto maksas pakalpojums pabalsta piegādei mājās.

"Latvijas pasts" komercvadības departamenta direktors par šo situāciju komentē: "Šī pilnvara ļauj pilnvarotai personai saņemt pabalstu, kuru piegādātu personai. Šajā gadījumā ir cits pakalpojums, pabalsts tiek iemaksāts PNS kontā, līdzīgi, kā tas varēja būt iemaksāts jebkuras kredītiestādes kontā.

Šobrīd pilnvarotā persona vēlas saņemt līdzekļus no PNS konta. Kops šie līdzekļi ir ieskaitīti PNS kontā, vairs nav nekāda sakara, ka tā bijusi pensijas, pabalsta izmaksa.

2020. gadā uz šīs pilnvaras pamata izmaksa ir veikta, tas nav bijis korekti, to mums nevajadzēja darīt. No 2021. gada mainījām kārtību un ieviesām pilnvaru pārbaudi, pievērsām papildus drošību to pārbaudei."

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu