VIDEO ⟩ Satraucošs brīdis: Igaunijā 15 gadus veca meitene aptur autobusu, kas sāka braukt bez vadītājas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Piektdienas pēcpusdienā Tallinā kāds autovadītājs bija liecinieks satraucošam notikumam uz ceļa, kad pilsētā kursējošais autobuss iebrauca krustojumā bez tā vadītājas. Par laimi, autobusā atradās 15 gadus vecā Poļina, kuras uzņēmība neļāva brīvi ripojošajam autobusam apdraudēt pasažierus un citus satiksmes dalībniekus, ziņo laikraksts "Postimees".

Poļinas tēvs medijam sacīja, ka incidenta brīdī autobusā atradās četri cilvēki, tostarp viņa meita. Pēc viņa teiktā, vadītāja izkāpa no autobusa, jo tam bija gadījušās tehniskas problēmas.

"Vadītāja izkāpa ārā, lai pārbaudītu iespējamo problēmu cēloni, bet, šķiet, nebija uzlikusi stāvbremzi autobusam, tāpēc tas sāka ripot," viņš teica.

"Bez manas meitas autobusā atradās vēl divas meitenes un kāds jauns vīrietis." Kad autobuss uzsāka kustību, Paulīne skrēja uz vadītāja kabīni, bet, tā kā nezināja, kuru pedāli nospiest, viņa vispirms nospieda gāzes pedāli un tad bremžu pedāli.

Autobusa šofere steidz noķert ripojošo autobusu uz intensīvas satiksmes krustojuma.
Autobusa šofere steidz noķert ripojošo autobusu uz intensīvas satiksmes krustojuma. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Autobusa pasažieri bija nobijušies. Pēc Poļinas tēva teiktā, meita pēc incidenta sāka raudāt, un autobusa šofere tikai izteica pateicību Poļinai.

"Viņa varēja palūgt vecāku tālruņa numuru, lai izteiktu pateicību. Kopumā, protams, esmu sašutis par to, ka šoferis atstāja autobusu, nepārliecinājies, ka tas ir nobremzēts. Tas ir labi, ka viss beigās izdevās veiksmīgi.

Laimīgā kārtā pie luksofora stāvošās automašīnas vadītājs laikus pamanīja, ka kaut kas nav kārtībā, un brauca pa priekšu. Galu galā viss notika diezgan noslogotā krustojumā. Tas ir brīnums, ka viss beidzās tik labi," viņš teica.

"Es personīgi uzskatu, ka mana meita ir varone!" saka tēvs.

"Cilvēki nav cietuši," medijam pastāstīja AS "Tallinna Linnatranspord" pārstāvji. Uzņēmums atvainojās par notikušo un paziņoja, ka tiek izmeklēti negadījuma apstākļi.

"Autobusa vadītāja jau ir uzrakstījusi paskaidrojumu, taču šobrīd mēs to nevaram publiskot, jo tiesvedība vēl turpinās," skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu