Lietuviešu biatlonists pēdējā aplī zaudē medaļu. Iedzīšanā uzvar Fijons-Majē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kentēns Fijons-Majē.
Kentēns Fijons-Majē. Foto: AFP/SCANPIX

Francijas biatlonists Kentēns Fijons-Majē svētdien Rūpoldingā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sestā posma 12,5 kilometru iedzīšanā, kamēr lietuvietis Vītauts Stroļa pēdējā aplī zaudēja vietu uz goda pjedestāla.

Ceturtdien desmit kilometru sprintā uzvarēja Fijons-Majē, kurš iedzīšanu sāka ar septiņu sekunžu handikapu pār vācieti Benediktu Dollu. Pirmajā šaušanā pieļautā kļūda atmeta francūzi uz otro vietu 15 sekundes aiz Dolla.

Tāpat vadošais duets bija nemainīgs pēc otrās ugunslījās, bet trešajā Dolls kļūdījās divreiz, tādējādi Fijons-Majē atgriezās pirmajā vietā. Pēdējā šaušanā Francijas biatlonists neaizvēra vienu mērķi, taču ar to pietika, lai nosargātu līderpozīciju un izcīnītu uzvaru.

Pēc pēdējās šaušanas vicelīderis bija sprintā ceturto vietu guvušais Stroļa, kurš Fijonam-Majē zaudēja pusminūti, bet lietuvieša četri sekotāji bija nepilnu 14 sekunžu robežās. Pēdējā aplī dienvidu kaimiņu apsteidza krievs Aleksandrs Loginovs, baltkrievs Antons Smolskis un francūzis Simons Destjē.

Fijons-Majē vienu soda apli mērojušo Loginovu apsteidza par 8,8 sekundēm, bet divas kļūdas šaušanā pieļāvušais Smolskis bija 13,1 sekundi lēnāks.

Iedzīšanā Pasaules kausa kopvērtējumā Fijonam-Majē ir 265 punkti, ar 222 punktiem seko zviedrs Sebastians Sāmuelsons, bet trešais ar 179 punktiem ir francūzis Emiljēns Žakelēns. Visu disciplīnu summā Fijonam-Majē ir 581 punkts, 484 punkti ir Sāmuelsonam, kamēr trešo pozīciju ar 470 punktiem ieņem Žakelēns.

Nākamais posms norisināsies Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā. Sezona tradicionāli noslēgsies Oslo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu