Kurucs labo savu rezultativitātes rekordu un svin uzvaru ACB spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: www.baskonia.com

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs svētdien guva 12 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, labodams savu rezultativitātes rekordu.

Kuruca pārstāvētā "Baskonia" viesos ar rezultātu 79:78 (18:31, 20:11, 24:23, 17:13) uzvarēja Andoras "MoraBanc".

Latviešu basketbolists spēlēja 16 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no sešiem tālmetieniem un arī šajā statistikas rādītājā laboja rekordu. Iepriekšējie viņa rekordi bija desmit punkti un trīs precīzi tālmetieni.

Tāpat Kurucs izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, iekrāja pārliecinoši labāko +/- rādītāju komandā (+11) un nopelnīja 12 efektivitātes koeficienta punktus.

Vitorijas klubā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Endrū Boldvins, bet pretiniekiem 25 punktus guva Kodijs Millers-Makintairs.

Tikmēr Mārcis Šteinbergs guva divus punktus, kamēr Manrezas "Baxi" mājās ar rezultātu 91:72 (16:24, 22:12, 22:19, 31:17) uzvarēja latvieša iepriekš pārstāvēto Grankanārijas "Herbalife". Šteinbergs spēlēja mača pēdējās divas minūtes un sešas sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo divpunktu metienu un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

Vēl svētdien Badalonas "Joventut" bez Kriša Helmaņa pieteikumā viesos ar 90:87 (13:21, 24:13, 21:23, 32:30) uzvarēja Lugo "Breogan".

Covid-19 uzliesmojumi skāruši vairākus Spānijas klubus, kā dēļ nenotika mači komandām, kurās spēlē vēl pieci latviešu basketbolisti - šajā nedēļas nogalē laukumā nedevās Anžejs Pasečņiks un Dairis Bertāns (abi - Seviljas "Real Betis"), Rinalds Mālmanis (Mursijas UCAM), Rodijs Mačoha (Fuenlavradas "Urbas") un Rolands Šmits ("Barcelona").

"Barcelona" klubs ar 11 uzvarām 14 spēlēs ieņem otro vietu turnīra tabulā, "Joventut" basketbolistiem desmit panākumi 15 mačos dod trešo pozīciju, tālāk ir "Baxi" ar desmit uzvarām 16 dueļos, bet aiz tās ir UCAM un deviņiem panākumiem 15 cīņās. "Baskonia" vienībai deviņi panākumi 15 dueļos dod septīto pozīciju, "Urbas" ar piecām uzvarām 15 spēlēs ir 14., bet "Real Betis" ar trīs uzvarām 15 mačos ir pēdējā vietā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu