FOTO ⟩ "Ja pazudīs elektrība, tad būs mazāks rēķins." Sociālo tīklu lietotāji ironizē par vētras iespējamajiem bojājumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pludmale pie Gaujas ietekas jūrā.
Pludmale pie Gaujas ietekas jūrā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdien, 15. janvārī, Tongas Karalistes salā milzīgs zemūdens vulkāna izvirdums izraisīja cunami viļņus. Igauņu sinoptiķis Kairo Kītsaks ir paziņojis, ka vulkāna triecienvilnis izplatījies pāri Igaunijai. Pirmdien tie sasnieguši arī Latviju. Sociālo tīklu lietotāji dalās savos novērojumos un pārdomās.

 

 

 Jau vēstīts, ka tiek prognozēts, ka laika periodā no plkst. 12 līdz 15 Rīgā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 33 metriem sekundē.

Sarkanais brīdinājums nozīmē, ka iespējami ievērojami postījumi plašās teritorijās, kā arī nelaimes gadījumi, kas apdraud cilvēku dzīvību. Iedzīvotājiem jāseko līdzi informācijai un norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas, un jābūt gataviem ārkārtas pasākumiem, tai skaitā evakuācijai.

Vējš lauzīs kokus un radīs citus postījumus, cilvēki var ciest no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami plaši bojājumi īpašumiem un infrastruktūrai.

Ūdens līmenis galvaspilsētā, līdzīgi kā piektdien, pakāpsies aptuveni metru virs normas. Gan Rīgā, gan Gaujas un Lielupes lejtecē spēkā dzeltenais brīdinājums par augstu ūdens līmeni un zemāko vietu applūšanu.

No rīta salās Somijas dienvidrietumos vējš brāzmās pastiprinājās līdz 29-34 m/s, vienā novērojumu stacijā reģistrētas brāzmas līdz pat 39 m/s.

Igaunijas salās ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās dažviet sasniedzis 30-32 m/s. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu