Covid-19 ⟩ Daugavpilī karantīnā nonākuši viena bērnudārza bērni un 59 klašu skolēni (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: alinabuphoto/Shutterstock

Šonedēļ Daugavpilī Covid-19 dēļ karantīnā ir viena bērnudārza bērni un 59 klašu skolēni, liecina Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes apkopotā informācija.

Patlaban augstākā saslimstība ir 1.-6. klašu posmā, jo karantīna ir noteikta 12 skolu 41 klases skolēniem. 7.-9. klašu posmā septiņu skolu 17 klašu skolēni un 10.-12. klašu posmā vienas skolas vienas klases skolēni ir devušies karantīnā.

Pavisam pilsētas skolās no 1.-12. klasei ir 350 klašu komplekti, līdz ar to redzams, ka šonedēļ karantīna noteikta 16,86% klašu no kopējā klašu komplektu skaita, kas ir vairāk, nekā pagājušajā nedēļā, kad karantīna bija noteikta tikai 1,14% klašu no kopējā klašu komplektu skaita.

Karantīna noteikta visai vienas pirmsskolas vienai piecus līdz sešus gadus vecai bērnu grupai noteikta. Karantīna daļai klases noteikta 22 klasēs. 1.-6. klašu posmā četru skolu desmit klasēm, 7.-9. klašu posmā divu skolu sešām klasēm, 10.-12. klašu posmā četru skolu sešām klasēm. Karantīna daļai piecus un sešus gadīgo bērnu grupai noteikta trīs pirmsskolu četrām grupām.

Izglītības pārvaldē norāda, gan skolās, gan bērnudārzos mācību process notiek klātienē, tomēr pagājušajā nedēļā Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde no izglītības iestādēm saskaņošanai saņēma daudz vairāk rīkojumus par attālinātā mācību procesa noteikšanu individuāli, daļai klases/grupas, kā arī visai klasei/grupai un pat visai izglītības iestādei nekā iepriekšējā nedēļā.

LETA jau vēstīja, ka pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits Daugavpilī ir 1241 cilvēks, kas ir lielākais aiz Rīgas, kur ar Covid-19 saslimuši 11 677 cilvēki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu