Vai Kristapa Porziņģa vārds atkal atgriezies maiņas darījumu krustugunīs? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālā basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" pirms maiņu darījumu sezonas noslēguma vēlētos sastāvam pievienot Mailzu Tērneru vai Džonu Kolinsu, vēsta Marks Stains.

NBA apskatnieks Marks Steins savā līgas aktualitāšu sarakstā izcēlis "Mavericks" vēlmi iegūt stabilu centra pozīcijas spēlētāju, kas varētu palīdzēt klubam sasniegt ilgtermiņa mērķus.

Kā viens no kandidātiem minēts Atlantas "Hawks" pārstāvis Džons Kolinss, bet reālākais pretendents uz nonākšanu Dalasā esot Tērners.

"Mavericks" interesējoties par iespēju iegūt Kolinsu jau kopš aizvadītās starpsezonas. Tomēr Kolinss vairāk atbilst atlētiska uzbrucēja profilam nekā aizsardzības speciālistam centra pozīcijā

Tiesa, "Hawks", visticamāk, nav ieinteresēta viņu aizmainīt, jo Kolinss pagājušajā sezonā atrada labu saikni ar vienības līderi Treju Jangu, kas komandu aizveda līdz Austrumu konferences finālam. 

Atlantas klubs pērn parakstīja jaunu līgumu ar Kolinsu uz piecām sezonām, kuru laikā viņš saņems 125 miljonus ASV dolāru. Basketbolists gan vēl salīdzinoši nesen pauda neapmierinātību ar savu lomu komandas uzbrukumā.

Tērners, līdzīgi kā viņa komandas biedrs, lietuvietis Domants Sabonis, ir pieejams maiņas darījumiem. Tieši Tērners Ziemeļamerikas medijos tiek minēts kā reālākais kandidāts nonākšanai "Mavericks" klubā.

Arī Tērners vēlas izteiktāku lomu uzbrukumā. "Mavericks" varētu viņam piedāvāt otrā centra ampluā, ja primāri to uzticēs Porziņģim, spēlējot "pick-and-roll" sadarbības ar Luku Dončiču, raksta NBC. Protams, nevar izslēgt variantu, ka Tērners un Porziņģis laukumā darbotos plecu pie pleca.

Līdz ar runām par Tērnera un Kolinsa piesaistīšanu "Mavericks" sastāvam atkal uzjundījušas runas par Porziņģa potenciālo iekļaušanu maiņas darījumā. Potenciālajā Kolinsa darījumā Dalasai, visticamāk, nāktos iekļaut Porziņģi, jo "Hawks" nav jauno uzbrucēju padarījusi pieejamu maiņas darījumos. Līdz ar to Dalasai būtu jāpiedāvā spēlētāju ar lielu līgumu un arī vērtību laukumā, jo arī Kolinsa cenu "nosist" neizdosies.

Dončiču Dalasa nemainīs un ar Tima Hārdeveja jaunākā 14,6 punktiem spēlē un 39% precizitāti no laukuma nepietiktu, lai vispār uzsāktu sarunas ar "Hawks" par Džona Kolinsa, kurš vidēji mačā atzīmējas ar 17,3 punktiem un 7,8 atlēkušajām bumbām, pievienošanu sastāvam. Vēl pastāv iespēja maiņas darījumā iekļaut Džeilenu Bransonu, kurš aizvada spēcīgu sezonu, tomēr viņa sezonas alga nobāl Kolinsa līguma priekšā (1,4 pret 25 miljoniem sezonā).

Tāpat Bransonu savā īpašumā, kā vēsta "New York Post" ļoti grib iegūt Ņujorkas "Knicks". Līdz ar to Kolinsa darījumā reālākais "resurss", kas varētu doties uz Atlantu, ir tieši Porziņģis.

Kā jau minēts, daudz reālāks kandidāts uz nonākšanu Dalasā ir tieši Tērners, kura vērtība, ņemot vērā faktu, ka viņš atklāti ir paudis vēlmi pamest Indiānu, visticamāk, ir daudz mazāka nekā Kolinsam.

Līdz ar to Dalasai nebūtu pamata Porziņģi mainīt pret Tērneru, bet gan Indiānas centra spēlētāju pievienot esošajam sastāvam, izveidojot lielo trijnieku.

Tiesa, "Mavericks" gan kuluāros esot paudusi, ka Porziņģis netiks aizmainīts. Komanda ar viņu saistot savus ilgtermiņa plānus, ziņo Steins.

NBA maiņas darījumus komandas varēs izdarīt līdz 10. februārim. Lai gan sezonas pirmajā pusē par Porziņģa potenciālo maiņas darījumu runu tikpat kā nebija, tuvojoties 10. februārim, visticamāk, latvieša nākotne Dalasā atkal būs karsti apspriests temats.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu