Par vietu Latvijas hokeja izlases olimpiskajā sastāvā cīnīsies 31 spēlētājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Harijs Vītoliņš.
Harijs Vītoliņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases kandidātu sarakstā dalībai Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs iekļauts 31 hokejists, bet neviens no viņiem nespēlē Ziemeļamerikā, pirmdien vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas izlases kandidātu pulkā iekļauti pieci vārtsargi, desmit aizsargi un 16 uzbrucēji. Olimpisko spēļu turnīram kopumā drīkstēs pieteikt 25 hokejistus.

Valstvienības kandidātu pulkā pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš nesen pievienojās Zviedrijas augstākās līgas (SHL) klubam Jēvles "Brynas".

Latvijas izlases treneru korpuss izveidojis arī rezervistu sarakstu. Šajā sarakstā iekļauti vairāki spēlētāji, kas individuāli turpinās gatavoties un pildīs dokumentāciju četrgades lielākajam sporta forumam. Savainojuma vai saslimšanas gadījumā kāds no rezerves hokejistiem varētu pievienoties Latvijas nacionālajai izlasei.

Gatavošanos olimpiskajām spēlē Pekinā izlase uzsāks 24. janvārī Daugavas ledus hallē. Uz olimpiskajām spēlēm Harija Vītoliņa vadītā vienība dosies 2. februārī.

Latvijas izlase, gatavojoties Pekinas olimpiskajam hokejam turnīram, aizvadīs divas pārbaudes spēles. 5. februārī latvieši spēkosies ar 2018. gada olimpiskajiem čempioniem Krievijas olimpisko atlētu komandu. Šī spēle norisināsies "National Indoor Stadium" (NIS) sacensību arēnā, un pēc Latvijas laika sāksies plks.13.45.

Otrajā cīņā 7. februārī Harija Vītoliņa padotie mērosies spēkiem ar Dānijas komandu. Šī spēle tiks aizvadīta NIS treniņu hallē, un pēc Latvijas laika sāksies plkst.11.15. 

Latvijas izlase Pekinas olimpisko turnīru atklās 10. februārī, kad tiksies ar Zviedriju, nākamajā dienā spēkosies ar Somiju, bet 13. februārī aizvadīs cīņu pret Slovākiju.

Foto: Latvijas Hokeja federācija
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu