VIDEO ⟩ "Kaisīts netiek." Aizputes novada iedzīvotāji Lažas pagastā kritizē pašvaldības ceļu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizputes novada iedzīvotāja iedzīvotāji neapmierināti ar konkrētu ceļa posmu Lažas pagasta Apriķos, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Šis posms ir starp diviem kalniem un ir bīstams. Braucot no viena kalna, var ieslīdēt dīķī. Un pēc tilta atkal ir kalns, kam seko vēl viens līkums. Ja kāds pretim brauc, tad bremzēt jau vairs nevar – noslīdēsi atpakaļ lejā un attapsies jau upē.

Diemžēl šis ceļa posms netiek labi uzturēts. Kaisīts netiek. Kad ir atkusnis, lai tiktu kalnā, un vienalga, kurā tilta pusē esošajā kalnā, ir jāuzņem ātrums, bet lejā ir ledus, dīķis, līkums, grava…

Varbūt ar jūsu palīdzību izdosies "iekustināt" mūsu pagasta pārvaldi! Mēs tikai vēlamies nokļūt mājās bez ekstrēma!" tā vietējie iedzīvotāji raksta vēstulē raidījumam, jo nevēlas stāties kameras priekšā.

Uzrunātais vietējais iedzīvotājs, kuru stāšanās kameras priekšā dara tramīgu, gan atklāj, ka pērnā gada vasarā šajā vietā pat piedzīvojis avāriju. Mājupceļā šoferis jau grasījies šķērsot tiltu pār Alokstes upi, kad pēkšņi no līkuma esot izbraucis traktors un tuvojies tiltam. Autovadītājs spiedis pa bremzēm, saslīdējis un ietriecies tilta barjerās.

Dažas dienas pēc šīs sadursmes, pagasts beidzot veicis ceļmalas sakopšanu, likvidējot līkumā esošos krūmus un kokus. Tikmēr ziemā, nesēžot rokas klēpī salikuši, vietējie iedzīvotāji paši veic pagasta ceļa tīrīšanu. Lažas un arī Kazdangas pagasta pārvaldnieks uzsver, naudas ceļu uzturēšanai šogad tikpat kā neesot.

"Nu, nevar pagasta pārvalde to atļauties veikt, jo tie ceļi jau arī visi ir pašas zemākās klases, jo mašīnas ir mazāk par 400 dienā pie skaitīšanas.

Tātad tā ir pati zemākā klase. Es saprotu tos cilvēkus, ka gribas, ka jābrauc ir uz darbu, ka jābrauc ir uz skolu, bet tagad iztērēt pagasta pārvaldei visu budžetu… Jo budžets ir tik liels, cik viņš ir," stāsta Lažas un Kazdangas pagastu pārvalžu vadītājs Jānis Tīmanis.

Pagastu pārvaldnieks aicina iedzīvotājus par kritiskām situācijām tomēr ziņot pašvaldībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu