Patlaban ar Covid-19 sasirgst vairāk bērnu nekā iepriekš (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Ar Covid-19 patlaban slimo proporcionāli vairāk bērnu nekā iepriekš, informēja Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS), tomēr bērni ar omikronu neslimo smagāk kā ar citiem Covid-19 variantiem, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

BKUS speciālisti skaidro, ka lielākā daļa bērnu var ārstēties mājās ģimenes ārstu vai pediatru uzraudzībā, konsultējoties attālināti.

BKUS norādīja, ka pēdējo mēnešu dati no Dienvidāfrikas, ASV, Lielbritānijas un citām valstīm liecina par pieaugošo to bērnu vecuma pacientu skaitu, kuri inficējušies ar Covid-19 vīrusa omikrona variantu. Tāpat pieaug arī stacionēto bērnu skaits.

Pieejamie pasaules dati un pašreizējā situācijā BKUS liecina, ka bērni ar omikronu neslimo smagāk, proporcionāli vairāk bērniem nav nepieciešams skābekļa atbalsts un netiek novērota biežāka bērnu stacionēšana intensīvās terapijas nodaļās. Tas attiecināms arī uz maza vecuma bērniem un zīdaiņiem.

Nereti vēršanās stacionārā notiek vecāku satraukuma dēļ.

BKUS norāda, ka biežākās omikrona pazīmes bērniem ir: 

  • paaugstināta temperatūra,
  • kakla sāpes,
  • iesnas,
  • nogurums,
  • galvassāpes.

Bērniem var būt arī šķidrāka vēdera izeja, slikta dūša vai vēdera sāpēs.

BKUS speciālisti aicina vecākus nesatraukties un iespēju robežās mierīgi izvērtēt sava bērna veselības stāvokli. Drudzis vai paaugstināta temperatūra pati par sevi nav bērnam bīstama, jāvēro arī citas pazīmes.

Attālinātu BKUS pediatra konsultāciju var saņemt, zvanot pa tālruni 80708866 (darbalaiks no 8.00 līdz 17.00), bet brīvdienās un svētku dienās pa tālruni 26112887 (darbalaiks no 10.00 līdz 17.00). Zvanu centra darbinieks reģistrēs bērna datus, un tuvākā iespējamā laikā ar vecākiem sazināsies pediatrs.

Ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa darba laiks darba dienās ir no plkst. 17 līdz 8, bet brīvdienās un svētku dienās tas ir pieejams visu diennakti. Konsultāciju var saņemt, zvanot pa tālruni 66016001.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu