Zināmi punktuālākie aviouzņēmumi pasaulē un Eiropā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jason Schronce/shutterstock

Par punktuālākajām starptautiskajām aviokompānijām 2021. gadā atzītas Japānas "All Nippon Airways" un "Japan Airlines", kā arī Krievijas lidsabiedrība "Aeroflot", teikts analītikas uzņēmuma "Cirium" sagatavotajā informācijā. Tā tapšanā izmantoti dati no vairāk nekā 600 informācijas avotiem.

Ņemot vērā "Cirium" apkopoto informāciju, "All Nippon Airways" pērn pēc grafika izpildīja 95% reisu, "Japan Airlines" – 94,1%, bet "Aeroflot" – 91,1% reisu. Ceturto vietu ieņem Brazīlijas lidsabiedrība "LATAM Airlines" ar rādītāju 88,6%, bet piecinieku noslēdz ASV lidsabiedrība "Delta" ar 87,8%.

Vidēji 10 punktuālākās starptautiskās aviokompānijas bez aizkavēšanās izpildījušas 86,5% reisu. Starptautisko aviokompāniju vērtējumā "Cirium" ņēma vērā informāciju, ka lidsabiedrības ir pārstāvētas vismaz trijos pasaules reģionos. Reitinga sastādīšanā tika ņemts vērā reisa ielidošanas laiks un vai tas netika kavēts ilgāk par 15 minūtēm.

Punktuālākās lidsabiedrības Eiropā

Eiropā pirmo vietu ieņem Spānijas zemo cenu lidsabiedrība "Vueling", kas bez aizkavēšanās izpildījusi 92,1% reisu. Tālāk seko Spānijas reģionālais pārvadātājs "Iberia Express" ar 91,8% rādītāju un skandināvu zemo cenu aviokompānija "Norwegian Air Shuttle" ar 91,5%. Ceturto vietu ieņem Krievijas "Aeroflot" ar 91,1%, bet piekto vietu – "Iberia" ar 90,3%.

Kopumā desmit punktuālākās lidsabiedrības Eiropā laikā veikušas 89,6% reisu. Eiropas reitinga sastādīšanai ņemti vērā dati par 30% lielākajām Eiropas lidsabiedrībām.

Tiek norādīts, ka punktualitāte ir svarīgs faktors tiem cilvēkiem, kuriem ir svarīgi plānot savu laiku, piemēram, kompāniju darbiniekiem, kuri izmanto gaisa transportu, dodoties uz konferencēm un citiem pasākumiem.

Jāatgādina, ka 2018. gadā Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" tika atzīta par Eiropā punktuālāko aviokompāniju, kā arī par otru punktuālāko pasaulē. Gadu iepriekš "airBaltic" bija arī punktuālākā aviokompānija pasaulē.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu